Un brote de coronavirus entre universitarios de Valencia obliga a 700 personas a someterse a las PCR
Estudiantes de la Universitat Politècnica de València durante el arranque del curso 2020-21. / Foto: UPV.

Prop de una trentena d’estudiants de València han donat positiu en coronavirus. El brot universitari ha obligat a la Conselleria de Sanitat a prendre mesures amb la realització de PCR massives entre la comunitat universitària.

Tal com ha publicat el diari Les Províncies, des de Salut Pública han citat a més de 700 persones. Les proves estan tenint lloc en el pavelló de bàsquet de la Universitat Politècnica de València. La majoria dels convocats guarden relació amb el col·legi major Galileu Galilei, situat en l’avinguda Tarongers.

En aquesta residència s’allotgen majoritàriament alumnes de la Universitat Politècnica (UPV) i de la Universitat de València. Les últimes dades publicades fan referència a un total de 28 positius, tots ells estudiants diferents graus universitaris.

Respecte a l’origen del focus, aquest encara no s’ha determinat. No obstant això, sembla que l’inici del brot podria ser la celebració d’una festa no autoritzada realitzada la setmana passada. Aquesta festa va provocar nombroses protestes ja que es van distribuir vídeos en els quals es veia una gran quantitat de persones sense respectar les mesures de seguretat imposades durant la pandèmia.

L’objectiu de Sanitat és disposar dels resultats al llarg de la jornada per a conèixer l’abast del focus. De moment són uns 60 estudiants els que es troben confinats en el Galileu Galilei.

COMUNICAT DE LA UPV DAVANT EL BROT DE CORONAVIRUS

Ha arribat la confirmació de diversos casos positius en la comunitat universitària de la UPV. Alguns corresponen a estudiants residents en el Col·legi Major Galileu Galilei. Altres s’han detectat entre estudiants de diverses titulacions de la UPV que s’imparteixen al campus de Vera. Aquesta situació ja ha sigut comunicada a Salut Pública.

Com a mesura de contenció, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural ha decidit passar a online la formació dels cursos 2n, 3r i 4t del Grau en Biotecnologia. Mentre es desinfecten les aules i els laboratoris corresponents.

No oblides que, per a comunicar qualsevol incidència, et pots dirigir al Centre de Salut Laboral Juana Portaceli de la UPV a través de medico@upv.es. Si vols rebre informació sobre la COVID-19, pots accedir a www.infocoronavirus.gva.es o www.sprl.upv.es. En cas necessari, pots cridar al telèfon d’atenció mèdica de la Comunitat Valenciana (900 300 555) o al Centre de Salut Laboral (963 87 74 07, en horari de 8 a 21 h).

Així mateix, et recordem que la UPV ha posat en marxa DeteCCovid. Es tracta d’una eina informàtica que permet rastrejar els telèfons mòbils de forma anonimizada. Aquesta serveix per a detectar a les persones pròximes a un cas positiu. Per a donar-te d’alta, n’hi ha prou que prestes el teu consentiment i et connectes a la xarxa wifi quan estigues en la UPV. Accedeix ja a aquesta adreça i dóna-li al check.