gastrointeritis
Sanitat investiga un brot de gastroenteritis detectat aquest dimarts en l’Hotel Orange de Benicàssim que podria afectar almenys a un centenar de persones, encara que encara no pot determinar-se l’abast perquè no ha conclòs la recerca epidemiològica.

Ara com ara, dos de les persones perjudicades romanen ingressades en l’Hospital General de Castelló, segons les mateixes fonts.

gastrointeritis
La Conselleria de Sanitat està analitzant mostres per a detectar l’origen de la toxiinfecció alimentària.

Els serveis d’Higiene Alimentària i Epidemiologia es van desplaçar a l’hotel per a iniciar l’estudi epidemiològic i realitzar la inspecció de llocs de manipulació d’aliments i donar les recomanacions específiques en relació amb el servei d’aliments.

A més, el personal d’epidemiologia va fer lliurament a l’equip de professionals de l’establiment hoteler d’unes normes escrites per a prevenció de la transmissió del virus per via personal i ambiental.

Així mateix han informat des de l’hotel que després de les visites i activació de protocol de Sanitat “no hi ha evidències que determinen intoxicació alimentària ni similar” i tot apunta al fet que pot ser un agent víric ‘Norovirus’, conegut popularment com ‘malament de creuer’, que es transmet per contacte personal i remitent en 48 hores.