Gabriela Bravo en su intervención en el Fórum Europa.
Gabriela Bravo en su intervención en el Fórum Europa.

La consellera de Justícia i Administracions Públiques, Gabriela Bravo, ha reivindicat la creació d’una assignatura obligatòria en els centres valencians sobre igualtat de gènere situant-se contra el pin parental de Vox.

Així ho ha declarat hui durant la seua participació en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània on ha criticat “el terrorisme masclista” en referir-se a les sis dones assassinades en mans de les seues parelles aquest 2020.

Per això, Bravo ha advocat per l’educació i ha explicat que “si no eduquem als nostres joves en valors d’igualtat i de combat contra la discriminació, aquesta realitat no canviarà”.

A més, la consellera s’ha compromès a augmentar el nombre d’oficines d’atenció a les víctimes de violència de gènere passant de les 26 actuals a 37 i ha destacat l’important paper d’aquests espais per a denunciar els casos de maltractament.

ABOLICIÓ DE LA PROSTITUCIÓ

Durant la seua intervenció, Gabriela Bravo també ha reclamat l’execució d’un major control dels clubs d’alterne i ha assegurat ser abolicionista de la prostitució: “jo em confesse abolicionista. Vull acabar, no regular”.

Així, la consellera seguirà la mateixa línia del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui este dilluns va defensar l’abolició d’esta practica d’explotació sexual de les dones per a aconseguir que la Comunitat Valenciana siga “una terra lliure de prostitució”.

Bravo també ha afirmat que es necessiten “reformes legals” ja que “huit de cada deu dones que exerceixen la prostitució ho fan obligades”. La consellera considera que des de les autoritats han de ser “molt més estrictes en el control dels llocs d’alterne que envolten les ciutats i serveixen d’acomodament per als traficants i de refugi de totes eixes dones”.

Des del Consell ja s’ha encarregat un informe a l’Advocacia de la Generalitat amb la finalitat de determinar fins a quin punt poden actuar segons les competències autonòmiques encara que també han sol·licitat al Govern de Sánchez que se sumen a aquesta iniciativa amb l’objectiu d’abolir la prostitució.