la borrasca gloria destroza la costa mediterránea e inunda los paseos marítimos de Valencia, Jávea, Denia, Calpe y Moncófar
La borrasca arrasa los paseos marítimos de los municipios valencianos.

El segon dia de la borrasca Gloria arranca en una jornada en la qual s’anuncia que el pitjor ja ha passat encara que l’alerta continua estant activa. En concret, l’interior nord de Castelló i el sud de la província de València són les zones en les quals hui s’ha decretat alerta taronja per fortes precipitacions que podrien aconseguir els 105 l/m2, nevades l’acumulació de la qual seria de fins a 10 centímetres i fenòmens costaners amb ones de 4 a 6 metres d’altura.

Quant a la resta de la Comunitat, l’alerta es manté en groga per pluges de fins a 80 litres per metre quadrat, vents de 80 km/h i ones que rondaran els tres metres d’altura.

Passejos marítims destrossats, pobles incomunicats, carreteres tallades i rius desbordats són algunes de les impactants imatges que ha deixat la borrasca Gloria al seu pas per la Comunitat Valenciana.

La platja de Massamagrell destrossada pel temporal.

BALANÇ DE LA BORRASCA: DOS MORTS I NOMBROSOS FERITS

Ja són dos les persones que han perdut la vida a causa del temporal. La primera d’elles va ser a Gandia, una dona de 54 anys sense llar que va ser trobada el dilluns al matí pels serveis municipals en un parc de la localitat on hauria passat la nit i mort d’hipotèrmia després de rebutjar dormir a cobert.

El segon mort és un home de Moixent, una de les localitats més castigades per la borrasca on la neu ha tenyit de blanc tot el municipi valencià i fins i tot ha arribat a incomunicar-lo a causa del tancament de les carreteres. L’home d’uns 70 anys d’edat va ser trobat amb vida en les proximitats de la seua casa, envoltat de neu i amb símptomes d’hipotèrmia, morint poc temps després.

Imagen
La localitat de Moixent durant la borrasca Gloria.

Respecte al nombre de ferits la xifra ascendeix. A Calp un holandès ha patit lesions per gravar imatges del temporal; a València una xiqueta de sis anys va ser traslladada a la Fe a causa de policontusiones després del despreniment d’una cornisa, fet que va succeir de forma molt similar a Llíria ferint a un home de 37 anys que va ser ingressat amb traumatisme; i a Orihuela dos persones han sigut ferides després d’un accident de trànsit provocat per les fortes ratxes de vent.

La Guàrdia Civil de Trànsit treballa en una de les carreteres afectades pel temporal de neu.

També s’ha auxiliat a un total de 300 persones i 150 vehicles atrapats en l’A-7, concretament entre els termes municipals d’Ibi i Sant Vicent del Raspeig a causa d’un embolsamiento de trànsit.

A més, este dimarts s’espera que la xifra cresca i és que hui ja s’ha procedit al rescat d’un home de 64 anys que havia quedat atrapat en el seu cotxe en la localitat valenciana de Vallada. Aquest ha sigut traslladat a l’Hospital de Xàtiva amb símptomes d’hipotèrmia on es recupera.