La borrasca Blas mantiene a Valencia en alerta con lluvias, viento y olas gigantes
Un hombre observa las olas romper en el puerto de Denia tras el paso de la borrasca Gloria. Foto: JUAN CARLOS CÁRDENAS/EFE

La borrasca Blas ha vingut per a quedar-se. Aquest fenomen meteorològic present en la Comunitat Valenciana està provocant estralls al llarg de tot el litoral. El temporal continua deixant ratxes de vent del nord amb intervals de força 7 i ones de 3 a 4 metres d’altura amb mar de fons del nord-est peninsular.

Davant aquesta situació, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemetmanté el nivell d’alerta groga. El risc es manté en gran part per la violència amb la qual està afectant l’onatge a les costes valencianes. Platges com les de Xàbia o Cullera estan sent protagonistes aquestes jornades per imatges dels seus litorals soterrats sota el mar.

Des d’Aemet han avançat que avui seguirà el cel poc nuvolós tendint a nuvolós a la vesprada. A això se sumaran precipitacions disperses que seran més probables en els litorals i menys probables a l’interior.

BLAS AMENAZA EL CAP DE SETMANA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

De cara al divendres, s’espera un canvi respecte a la nuvolositat i la pluja. Aemet ha anunciat intervals nuvolosos tendint a nuvolós a la vesprada amb ruixats en el sud de València i nord d’Alacant. El vent serà fluix variable amb intervals de nord-oest moderat en el nord de Castelló al matí.

De cara al dissabte, s’esperen intervals nuvolosos amb probables precipitacions febles en la zona del Cap de la Nau. Aquestes podran estendre’s a zones confrontants com el sud de València.

Finalment, el diumenge es presenta amb un augment de la nuvolositat. A més, no es descarten episodis de pluges en zones litorals durant la segona meitat del dia.