La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha criticat la visita del president del GovernPedro Sánchez, a la Comunitat Valenciana per a inaugurar l’AVE de Madrid a Orihuela. “Aquest no és moment per a inauguracions. Clar que és una bona notícia aquesta infraestructura dissenyada pel PP però ni el país, ni la Vega Baixa estan per a aquest tipus d’actes públics”.

La líder popular ha assenyalat que “no sembla que siga el moment més adequat per a venir a inaugurar quan estem desbordats; no hi ha personal sanitari; han mort aquesta setmana 671 persones; i en tretze dels últims quinze dies, hem aconseguit quasi els cent morts”.

Bonig ha instat a Sánchez i al ministre Ábalos a donar “una volta pels hospitals de la Comunitat Valenciana, tots construïts pel PP”. També els ha convidat a visitar “el fiasco de les carpes dels hospitals de campanya”.

“NO ES POT TARDAR SET DIES A FER UNA PCR” 

La presidenta del PPCV també ha demanat hui a Ximo Puig “més gestió”. “Alguna cosa falla quan, encara amb totes les restriccions, la Comunitat Valenciana continua liderant les pitjors dades sanitàries en defuncions, pressió hospitalària i ingressats en UCI”.

La líder popular ha demanat que “s’augmenten els controls en els aeroports; que es realitzen estudis rigorosos i científics de la incidència dels ceps; i que ens puguem avançar d’una vegada perquè estem en la tercera onada i el govern de Puig sempre ha anat darrere del virus des del 14 de març per falta de gestió“.

“Avui comencen en la Comunitat de Madrid els test d’antígens, els garbellats massius en zones d’alta incidència acumulada en farmàcies i clíniques odontològiques. Ací portem des d’octubre proposant-ho i no ho fan. A veure si alguna vegada Puig ens fa cas: les mesures restrictives sense mesures sanitàries no serveixen de res“, ha matisat.

No poden retardar-se set dies a fer PCR. Hui si tens diners pots anar a la privada perquè ho facen de forma ràpida, però si no, t’has d’esperar a la teua casa una setmana. Així és impossible controlar el virus”, ha declarat.

El PP pide a Sánchez menos visitas para inauguraciones: "El país no está para esto"
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, durant la roda de premsa.

EL PP DEMANA REFORÇ SANITARI AMB ESTUDIANTS D’ÚLTIM ANY

Bonig ha demanat que davant la falta de personal sanitari es recórrega al reforç amb estudiants de l’últim any. “Si hagueren gestionat bé aqueix personal estaria ja en marxa. Això està aprovat però no ho han fet. Haurien d’haver reforçat aqueix sistema verificat per professionals experimentats. Això podia haver estat en marxa i no tindríem l’actual problema de pressió insuportable”.

“La Comunitat Valenciana és de les autonomies amb mesures més restrictives però així i tot encapçala tots els rànquings en mortalitat, ocupació UCIS i hospitalització. És evident que alguna cosa falla. No hi ha mesures sanitàries i ho diem des del principi. No funciona la detecció precoç i el rastreig tampoc està funcionant. Les mesures restrictives no serveixen de res si no es posen en marxa dispositius sanitaris. Això de l’hospital de campanya o l’ocupació de l’antiga Fe són exemple d’aquest caos”.

L’HOSPITAL DE CAMPAÑA EN INVESTIGACIÓ

“Sabíem que l’edifici de l’antiga Fe té problemes. Davant la gravetat de la situació dels pacients allí ingressats, hem demanat al jutjat de guàrdia que s’inicie una investigació d’ofici, perquè ho trasllade a la fiscalia que és qui ha de vetlar per la legalitat i els drets dels ciutadans. Volem saber què està passant ací. Per això hem presentat una denúncia i que inicie d’ofici una investigació. Si realment estiguera tot bé no hi hauria problemes a ensenyar-ho”.

“El problema -segons Bonig- és que no gestionen. Sis anys porten governant. Puig va paralitzar el nou hospital en l’antiga Fe previst pel PP i no ha fet res. S’ha perdut el temps. Tampoc a l’Hospital militar de Mislata han fet res. I mentre gasten 16 milions d’euros en uns hospitals de campanya no poden ser uns hospitals permanents. Els pacients es van traslladar de l’hospital de campanya a l’antiga Fe per raons de confort. Volem que ens compten i ens ensenyen els informes de la seua situació”, ha conclòs.