La unitat canina dels Bombers de València passa un matí amb xiquets amb discapacitat

Els seus responsables van aprofitar per a explicar en què consisteixen les tasques de rescat i salvament que realitzen amb animals.

Els bombers de l’Ajuntament de València van tenir aquesta setmana una jornada molt especial. Al costat dels gossos que formen part de la unitat canina de rescat, van passar un matí al costat de xiquets i xiquetes amb discapacitat per a mostrar-los de quina manera realitzen les tasques de rescat i salvament quan se’ls requereix.

Els responsables d’aquests ajudants de quatre potes i fi olfacte asseguren que aquest tipus d’activitats són beneficioses per a tots ja que els gossos juguen amb altres persones que no siguen els seus cuidadors i els xiquets i xiquetes passen un dia distès. I és que el contacte directe amb animals suposa un benefici positiu per al seu desenvolupament personal.

Per a la regidora de Seguretat en el consistori valencià, Anais Menguzzato, aquesta activitat va ser una iniciativa dels propis bombers i l’Ajuntament sempre va a recolzar-los en activitats com aquesta.