La primera revisió de 2017 ha tingut lloc en l’Hotel SH València Palace. L’acte ha comptat amb un nodrit grup d’empresaris d’AVE, amb la seua junta directiva al capdavant i amb les intervencions de Boluda així com del President de la Fundació ProAVE, Federico Félix, el Secretari General d’AVE, Diego Lorente i els assessors tècnics del projecte, Francisco García Calvo i Xavier Lluch.

En paraules de Boluda el projecte va començar perquè “considerem que és positiu per al conjunt d’Espanya completar l’actual model d’infraestructures radial, amb un circular”.

Boluda ha afirmat que “potenciar el Mediterrani és potenciar al conjunt d’Espanya i que comunicar territoris a través de les infraestructures, vertebra Espanya i Europa”.

El President d’AVE ha volgut posar en valor el compromís, lliurament i predisposició dels empresaris i la societat espanyola amb el Corredor Mediterrani, la qual cosa ha permès posar en el debat polític i social la importància de la seua posada en funcionament i la quantitat d’oportunitats que perdríem no fent-ho.

Segons Boluda, “ha sigut la insistència i els arguments incontestables el que ha fet que des del Ministeri es prenguen de debò la planificació i desenvolupament de la infraestructura”.

Després d’una etapa desesperante, “amb el nou Ministre tornem a veure llum al final del túnel”, ha afirmat Boluda.

Quasi 2.000 empresaris han assistit als diferents actes celebrats en L’Alzina, Tarragona, Murcia i Almeria, i ja són més de 10.000 els signants de la campanya #QuieroCorredor.

Totes les actuacions que s’estan promovent des de l’Associació Valenciana d’Empresaris, inclosos les revisions mèdiques semestrals, tenen com a objectiu analitzar els avanços que es realitzen en la infraestructura i verificar que el desenvolupament de la mateixa es duga a terme complint els terminis establits pel Ministeri de Foment fins a aconseguir l’execució total del projecte: doble plataforma des de la frontera francesa fins a Algesires.

Des d’AVE s’han mantingut i se seguiran mantenint, estrets llaços de col·laboració i compromís amb les principals organitzacions empresarials dels diferents territoris pels quals passa el Corredor Mediterrani.

Amb aquestes actuacions, AVE ha aconseguit transmetre la importància estratègica de la infraestructura recaptant el suport dels principals actors empresarials de l’arc mediterrani, que es tornaran a reunir en la pròxima Trobada pel Corredor que tindrà lloc el pròxim 3 d’octubre de 2017 en IFEMA, Madrid.