black

Amb l’arribada del mes de novembre i amb les disfresses d’Halloween encara per guardar, és qüestió de dies que les ciutats comencen a veure els primers símptomes del Nadal. Adorns als carrers, llums de tots els colors, arbres amb garlandes i també uns aparadors plens de descomptes anunciant el tret d’eixida de les compres nadalenques: el Black Friday.

Tal com marca la tradició nord-americana, el Black Friday arribarà un any més l’últim divendres de novembre, la jornada posterior a la celebració del Dia d’Acció de Gràcies, per la qual cosa enguany no tindrà lloc fins al dia 29 d’aquest mes.

Durant una jornada única, encara que avui dia els comerços apuren el seu filó tot el cap de setmana, els compradors podran accedir a descomptes exclusius per a estalviar, sempre que es compre amb cap, en els regals de Nadal.

Tres dies després, el dilluns 2 de desembre tindrà lloc el famós CyberMonday, una iniciativa que fomenta la compra a través d’internet i que es va idear com l’alternativa online del Black Friday a pesar que avui dia el denominat «divendres negre» també compta amb descomptes d’allò més cridaners per a tots aquells que opten per comprar per mitjà de la xarxa.

Enguany, segons un informe realitzat per Webloyalty els consumidors gastaran una mitjana de 240 euros en aquestes campanyes: 160 euros en la primera data i 80 en la segona. Per aquest motiu des de les associacions de consumidors recomanen evitar comprar compulsivament i no adquirint més del necessari.