El ‘Black Friday’ es perllonga a ‘Black Week’ a València

Les 7 ciutats espanyoles de més de 300.000 habitants van incrementar el seu tràfic per als vianants en una mitjana del 3,30% durant la setmana del Black Friday del 2016.

39
Black
Amb l’objectiu de conèixer l’impacte del Black Friday en la societat espanyola i el retail tradicional a peu de carrer, l’empresa TC Group Solutions, especialitzada en el còmput per als vianants dels carrers comercials, ha realitzat una anàlisi sobre el tràfic per als vianants de les 7 ciutats espanyoles de més de 300.000 habitants, al llarg de la setmana del Black Friday dels últims tres anys.

Encara que originàriament les ofertes del Black Friday se centraven en l’últim divendres del mes de novembre, les dades de TC Group Solutions mostren que la tendència dels últims anys ha sigut estendre-la a tots els dies de la setmana. Segons l’estudi realitzat es pot observar que el tràfic augmenta en tots els carrers al llarg de la setmana del Black Friday, en una mitjana del 3,30%.

València i Màlaga, la 4ª i la 7ª posició respectivament del rànquing de les ciutats espanyoles més transitades en la setmana del Black Friday del 2016, són les ciutats en les quals més es va notar l’increment de tràfic, amb un 7,23% i un 4,93% d’augment de vianants respecte del que seria una setmana normal.

Les dos capitals de més d’un milió d’habitants, Madrid i Barcelona, han aconseguit increments sostinguts de tràfic per als vianants en els seus carrers comercials al llarg dels dos anys. Madrid, ciutat espanyola que més tràfic per als vianants aconseguix mobilitzar, ho va augmentar en un 4,71% i un 2,68% durant la Black Week del 2015 i del 2016, respectivament mentre Barcelona, segona capital amb més tràfic per als vianants, també obtenia increments del 2,78% en 2015 i del 3,81% en 2016.

En canvi, les 5 metròpolis espanyoles d’entre 300.000 i 1M d’habitants (Bilbao, Sevilla, València, Màlaga i Saragossa), van patir totes un descens d’entre el -0,8% i el -4,6% en el tràfic per als vianants dels seus carrers comercials durant la Black Week del 2015. En 2016, solament 3 d’elles (Saragossa, Màlaga i Sevilla) es van recuperar, amb augments del 3% les dues primeres i del 3,5% la tercera. València va tornar a descendir en un -2%, i Bilbao en un -7,5%.

La jornada de grans descomptes Black Friday s’ha convertit en una setmana d’augment de tràfic per als vianants en els carrers, començant a conèixer-se com la Black Week, evidenciant que cada vegada més, els espanyols aprofiten per a concentrar les seues compres pendents i fins i tot avançar els regals de Nadal.