“Bixa travesty” s’alça com a gran guanyador de Mostra la Ploma

“J’aime els filles”, “I am xèrif” i “Sóc Álex” han rebut els premis al Millor Curt de Ficció, Millor Curt Documental i Millor Pel·*lícula amb Perspectiva Educativa respectivament.

Mostra la Ploma

Mostra La Ploma ha lliurat els guardons de la seua quarta edició i ha premiat el film “Bixa travesty” com el millor llargmetratge documental de la present edició. La cerimònia va tenir lloc ahir a la nit en la Filmoteca de València i va comptar amb la presència en l’escenari de les representants del jurat, María Trénor i Áurea Ortiz, els qui van donar a conèixer el palmarès de Mostra La Ploma. El festival es va iniciar el 31 de maig i ha projectat un total de 30 pel·lícules entre llargmetratges i curtmetratges.

“Bixa travesty”, dirigida per Claudia Priscilla i Kiko Goifman, també ha obtingut el Premi del Públic, lliurat per primera vegada enguany. La resta de films premiats han sigut: “Jaime els filles” com a millor curt de ficció, “I am xèrif”, Premi al Millor Curt Documental, i “Sóc Álex” ha aconseguit el guardó al Millor Curt amb Perspectiva Educativa, patrocinat per Culturama.

El jurat ha decidit atorgar el Premi al Millor Llargmetratge Documental a “Bixa Travesty” (Brasil, 2018) “per l’honestedat i valentia del seu discurs en construir una mirada allunyada d’estereotips sobre les identitats de gènere i mostrar, a través del seu protagonista, tant la dimensió personal com la social i política”.

En l’apartat de curtmetratges de ficció el jurat ha premiat el film “J’aime els filles” (Canadà, 2016), obra de la directora Diane Obomsawin, “per la seua qualitat i originalitat en la seua iconografia, que segur es convertirà en un referent de culte, i per tractar amb rigor un tema que totes hem experimentat per primera vegada amb un sentit de l’humor digne de Mostra La Ploma”.