Els bicimissatgers prenen València en un campionat únic

La Marina acull el VI Campionat Ibèric de Missatgers amb Bici amb música, gastronomia i una zona expositiva de mobilitat sostenible.

bicimensajeros
Alicia Vikander en Tomb Raider donde interpreta a una joven bicimensajera.

La Marina de València alberga este cap de setmana el VI Campionat Ibèric de Missatgers amb bici 2018. El CIMB, que se celebra per primera vegada en la capital del Túria, pretén visibilizar l’auge de la bicimissatgeria amb un programa que inclou música, gastronomia i activitats que aposten per un model de transport sostenible, amb zero emissions, que s’emmarca dins de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Encara que la competició esportiva és el principal reclam del CIMB, l’esdeveniment és una excusa perfecta per a reunir als afeccionats a les dos rodes i a l’ecologia gràcies a les múltiples activitats complementàries que ha preparat l’organització: música, gastronomia, zones d’oci, el concurs de microrrelats de Recircula, exposicions, carpes amb tendes ciclistes, associacions i empreses dedicades a la sostenibilitat i a cura del medi ambient. A més, l’entrada a l’esdeveniment és gratuïta.

La competició acull tres proves. La Main Race i la Cargo Race, carreres de missatgers que simulen el dia a dia del seu treball, on es combina la rapidesa i la resistència amb una bona planificació de la ruta. La Cargo Race té totes les paperetes per a convertir-se en la carrera més cridanera del campionat per l’espectacularitat de les seues bicicletes. Igual que la Main, la prova consisteix a emplenar punts de control amb noves càrregues i proves divertides. També es jugarà el campionat de Bike Polo, l’esport tradicional dels bicimissatgers.

Bicimissatgers en un partit de Bike Polo.

La missatgeria amb bicicleta va arribar a Espanya fa aproximadament una dècada i, des de llavors, no ha parat de créixer en les principals ciutats. El Campionat Ibèric de Missatgers amb bici s’ha convertit en un esdeveniment imprescindible per al sector, on es reuneixen empreses ciclistes i bicimensajeros de tota Europa.

L’anterior edició es va celebrar a la Corunya i enguany l’empresa valenciana Encicle, pionera i precursora de la missatgeria integral i la logística sostenible amb bicicleta, ha agafat les regnes de l’organització per a portar este campionat internacional a València. Les carreres Main i Càrrec impressionaran al públic que no haja vist als millors bicimensajeros d’Europa en acció gràcies a l’originalitat i espectacularitat de les diferents proves i encàrrecs.

DEL TROS AL PLAT

El CIMB 2018 es durà a terme en la Marina de València, en l’esplanada contigua al Tinglado N.º 2, al costat del barri del Cabanyal. A les 10 hores de hui començarà un esdeveniment en el que es podrà gaudir de les propostes de De el Tros al Plat, un programa impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de València que vol posar en valor la gastronomia com a producte turístic. Les activitats continuaran fins a les 22.00 hores. El diumenge l’esdeveniment començarà a la mateixa hora i conclourà abans, a les 19 hores.

El gurú mundial de la bicicleta visitará Valencia