Betto García: “Estic picat amb la reina i vull que es pose alguna cosa meua”

El dissenyador de barrets i complets valencià acaba de tornes de la Fashion Week de Nova York on ha triomfat de la mà de Christiano Siriano.

El dissenyador valencià Betto García, pot presumir d’haver tingut una de les carreres més fulgurants en el món de la moda d’aquest país. La seua vocació pel barrets i els complements va arribar quasi per casualitat, mentre acabava de formar-se a Londres, una experiència que va marcar la seua vida personal i professional.

Encara que el dissenyador considera que tindre la seua caserna general a València li resulta més còmode, no ha impedit que Nova York es rendisca als seus peus. L’any passat va arribar de la mà de Palomo Spain i enguany al costat de Christiano Siriano convertint la cita en tot un esdeveniment difícil d’assimilar.

Respecte al sector de la moda a València, el dissenyador no creu necessària la creació d’una passarel·la valenciana però sí una plataforma per a joves promeses.

Beatriz i Eugenia de York, les nétes de la reina d’Anglaterra han lluït creacions seues en les carreres d’Ascot i les actrius Berta Vázquez o Miriam Giovanelli han confiat en els dissenys del valencià per a les seues aparicions públiques. Però Betto té un altre objectiu en ment.

L’univers de Betto García es nodreix de les creacions més originals d’un home que ha fet que adornar-se el cap siga tot un art.