Aquest cap de setmana et proposem que visites Benaguasil, una localitat situada al Camp de Túria.

La seua privilegiada situació del territori on s’assentisca i el seu terme municipal, al costat del riu Túria, l’extraordinària fertilitat del seu sòl i el seu clima deliciós la converteixen en una destinació imprescindible que has de visitar.

Destaca la seua gastronomia i els seus tradicionals i diferents maneres de cuinar l’arròs: les paelles de pollastre i conill, de col i costelles, el arròs amb fesols i naps...

Així mateix Benaguasil compta amb una gran tradició en rebosteria casolana, destacant els pastissos de moniato, els congrets, rotllos d’aiguardent, «panquemados».

Benaguasil compta amb un gran atractiu turístic

M. Deu de Montiel de Benaguasil/ Imagen: Wikipedia

Antiga Presó i Castillo

Aquest habitacle, que va ser presó, actualment es troba dins de l’edifici pertanyent a la Banda de Música i centre de la Unió Musical de Benaguasil.

Restes de l’Antiga Muralla

Es tracta d’una part del reducte emmurallat de Benaguasil que, segons els estudis publicats, formava íntegrament un polígon que s’estenia pels actuals carrers de la Séquia, Isabel de Villena, La Tirana, Pedralba, Lliria i del carrer del Mur.

Casa dels Abenàmir

Un edifici renaixentista de tres plantes. la seua proximitat a les muralles del Castell dona a entendre que la fortalesa funcionava més com a residència senyorial que com a defensa fortificada.

Església de la Ntra. Sra. de l’Assumpció

L’Església d’estil barroc que presideix la plaça de la Vila, consagrada a la Verge de l’Asumpció, va ser construïda en el primer terç del s. XVIII, seguint l’esquema tradicional de l’època.

No deixes de visitar el Santuari de La nostra Senyora de Montiel

Paratge Natural de la Fenosa

Aquest Paratge està obert tots els diumenges i festius, segons l’horari establit de 6:00h a 23:00h.

Santuari de Nostra Senyora de Montiel

Situat en el turó que porta el mateix nom, deu el seu origen al descobriment el mes de desembre de l’any 1620, d’una imatge de la Verge en marbre blanc.

Monestir del Cister

L’edifici actual és una construcció recent, de principis de la dècada dels anys 70 del segle XX, però l’antic Monestir de Monges Cistercenses, va ser fundat l’any 1268 per la reina Donya Teresa Gil de Vidaure, tercera esposa del Rei Don Jaume I.

Museu Etnològic

El Museu Etnològic de Benaguasil, que alberga una de les col·leccions museogràfiques més primerenques de la província de València i pionera a la Comarca del Camp de Túria. El seu extens patrimoni, dividit per temes, s’exposa de manera gratuïta.

Benaguasil dona la benvinguda a les Falles el diumenge amb la Crida

crida benaguasil
Imagen de la Crida 2019/ Foto: 7 Televalencia

El municipi dona la benvinguda a les Falles aquest diumenge amb la Crida, on les falleres majors de la localitat Alba Ferrer Romero i Daniela Jiménez Sanchis donaran el tret d’eixida a aquesta Festa declarada d’Interés Turístic Provincial.