Listado de los municipios valencianos que no podrán mantener reuniones sociales aunque pasen a la Fase 1
En plena cinquena ona i amb els contagis creixent dia a dia, hui es coneixia la notícia que dos bebès d’aproximadament un mes es troben ingressats per COVID-19 a l’Hospital d’Alzira.

Segons fonts sanitàries, l’estat dels menors és bo i l’ingrés es deu a la seua curta edat i condició de lactants. Els nounats es troben en la Planta de Pediatria i tots dos està acompanyats de les seues mares.

El primer d’ells va entrar el dimarts per Urgències acompanyat de la seua mare. Tots dos van donar positius per COVID. Des del primer moment es va determinar el seu ingrés hospitalari per a poder sotmetre al menor a vigilància preventiva.

En el segon cas, es desconeix la data d’ingrés. La mare en aquest cas és negativa i les autoritats sanitàries atribueixen el contacte del bebè a un “origen social”.

Aquests dos casos no són més que un reflex del que està ocorrent en la Comunitat. Els nous grups d’afectats per coronavirus són els més joves, però això no evita els ingressos. En l’última setmana ha augmentat l’ocupació de llits i la IA entre els menors s’ha disparat.

El Consell analitzarà la setmana vinent les mesures de restricció actuals i proposarà, si fóra necessari, nous canvis.

AVANÇ DE LA VACUNACIÓ COVID

Mentrestant, la vacunació continua avançant, encara que a un ritme menor de l’esperat. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat que en les pròximes setmanes es podrà avançar la vacunació de joves i millorar el ritme amb l’arribada de més dosi.

Fins al moment, 2.916.639 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus. D’elles 2.343.850 persones ja tenen la pauta completa.