Kylu celebra el seu primer aniversari en l’Oceanogràfic

El bebè beluga i la seua mare han celebrat l'aniversari amb un pastís de gelatina i gel.

Kylu, l’únic bebè beluga d’Europa, fill de Yulka i Kairo, ha celebrat el seu primer any de vida amb un homenatge de xicotets col·legials de La nostra Senyora dels Desemparats de Burjassot, dels seus cuidadors, personal de l’Oceanogràfic, del departament d’Educació i de la seua Fundació, amb la presidenta, Celia Calabuig, al capdavant i la directora de biologia, Lindsay Rubincan.

Els xiquets van cantar una vegada i una altra la felicitació de el “aniversari feliç”, mentre Kylu i la seua mare, Yulka, centraven la seua atenció juganers en el grup escolar, en el rètol commemoratiu i en el pastís que van preparar els seus cuidadors composta dels manjares que més li agraden al xicotet bebè: gelatina i gel.

Celia Calabuig va comentar que en el centre “ens trobem tots molt feliços. És una notícia feliç per a tots els que formem l’Oceanogràfic, perquè Kylu va arribar i va créixer quasi com un miracle, gràcies als seus pares, per descomptat, però també a tot l’equip, un nombre grup, de persones, biòlegs, veterinaris, etc. Allò va ser quasi com un miracle però avui dia, un any després, Kylu està sent un regal per a la ciència perquè en la Fundació Oceanogràfic hem desplegat un programa ambiciós de quatre estudis sobre la seua biologia, gràcies a l’oportunitat única que tenen els científics en estar entre nosaltres un animal tan excepcional”.

Prèviament, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, havia visitat la zona d’Àrtic on viu Kylu amb la seua família. Puig va comentar que havia sigut emocionant la trobada amb el xicotet, ja gran bebè.