Así es la regla de las 'tres C' para evitar el coronavirus
Una ciclista por la Plaza del Ayuntamiento de Valencia.

La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha donat a conèixer les últimes dades sobre restes de coronavirus en les aigües residuals de València. Aquests reflecteixen que la concentració del virus s’ha multiplicat per cinc en l’última setmana. A més, afirma que es manté “una tendència clarament a l’alça”.

Els serveis municipals també han detectat la presència de la variant delta en una de les mostres arreplegades. Valía ha advertit que, malgrat la vacunació, “no ens podem relaxar perquè la pandèmia segueix ací”.

La regidora ha informat d’un “repunt significatiu des de fa tres setmanes”. Per sectors, les zones amb una concentració de covid-19 superior a la mitjana són: Malilla; Algirós; Eixample; l’Olivereta; Benicalap; Rascanya; Jesús i Patraix.

El Pla del Real i El Perellonet estan “lleugerament” per damunt de la mitjana. En el cas del Perellonet, aquest repunt s’atribueix als “patrons de mobilitat” en els mesos d’estiu. “En aquests moments ens trobem en nivells equiparables a principis de maig, que és quan se situa l’arrencada del descens de concentració, i ara es marca una tendència clarament a l’alça”, ha declarat Valía.

RIBÓ PIDE COMPLIR ESTRICTAMENT LES NORMES DEL CORONAVIRUS

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet una crida a la “responsabilitat” davant “l’augment molt important de casos de covid que està experimentant la Comunitat i la ciutat de València”. Ribó ha demanat un “seguiment estricte de les normes i recomanacions marcades per la Conselleria de Sanitat perquè estem en un moment delicat“.

L’alcalde ha fet una especial incidència a demanar “l’esforç de tots i, molt especialment, dels quals encara no estan vacunats, i que han de continuar mostrant la seua responsabilitat personal i social”.