BARÓMETRO DEL CIS | ¿Quién ganaría si hoy hubiera elecciones?
Gráfico comparativo de los barómetros de noviembre y diciembre de 2020. / Fuente: CIS

El baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha publicat avui els resultats de l’últim baròmetre de 2020. Segons les dades, el PSOE de Pedro Sánchez tornaria a guanyar les eleccions. No obstant això, al Govern li passarien factura algunes de les seues últimes mesures com la Llei Celaá; el pacte amb Bildu per a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat; o la crisi del coronavirus.

Segons els resultats del CIS, els socialistes guanyarien amb un percentatge de vot de 29,5%. Això suposa un lleuger descens respecte a les dades de novembre (30,4%), igual que li succeeix a Unides Podemos. El partit de Pablo Iglesias passa d’un 11,4% a un 10,8%.

En el cas del bloc de dretes succeeix el contrari i hi ha un augment del percentatge de vot. El Partit Popular seria una vegada més la segona força més votada amb un 19,2% del suport. Això suposa una xicoteta pujada respecte a novembre on estava en el 18,6%.

El tercer partit amb més vots seria el de Santiago Abascal. Vox quedaria una mica més prop del PP amb un 14% dels vots, quasi un punt més que al novembre quan va obtenir un 13,2%.

El cinquè partit amb més suport dels votants és Ciutadans. Inés Arrimadas guanya un punt en passar del 9,5% al 10,5%. Amb aquest resultat, la formació taronja estaria molt igualada a la de Pablo Iglesias quedant només a tres dècimes de distància en unes hipotètiques eleccions.