Bhari-Abha
El Bhari Abha, el buque en cuyo interior podrían transportarse armas para la guerra del Yemen.

El port de Sagunt s’ha convertit hui en el centre de protestes de l’arc mediterrani davant l’arribada del vaixell de càrrega saudita ‘Bahri Abha’, un transportista d’armament  que estarà suposadament dirigit al règim d’Aràbia Saudita amb la finalitat d’utilitzar-les en la guerra del Iemen, tal com defensen diversos col·lectius pacifistes.

El vaixell ha arribat a la Comunitat Valenciana a les 3.05 hores, diverses hores abans del que es preveia, amb l’objectiu de carregar uns contenidors i prosseguir el seu rumb cap a Egipte i posteriorment a Abu Dhabi. El mercant ha romàs en el port fins a les 11.20 hores, moment en el qual ha salpat després d’haver finalitzat les operacions de càrrega de sis contenidors i deu autobusos.

El vaixell ha treballat amb normalitat, no obstant això, el seu pas pel Mediterrani no ha passat desapercebut i ha provocat la mobilització de diferents grups activistes com Amnistia Internacional, el Moviment Antimilitarista MOC o Oxfam Intermón, tots ells concentrats en l’entrada del port per a protestar contra l’estada del vaixell.

A més, segons ha informat el diari Levante EMV, esta matinada un xicotet grup de pacifistes i ecologistes han aconseguit entrar en el port de Sagunt per a protestar al costat del ‘Bahri Abha’ amb pancartes en les quals podia llegir-se “Stop War” (Pareixen la guerra) o “La guerra comença ací”. Agents de la Guàrdia Civil ha expulsat a aquest grup de persones sense produir-se cap mena d’incidents o altercats.

Malgrat la negativa del govern local d’acceptar l’arribada d’un vaixell d’estes característiques, l’Autoritat Portuària de València va aprovar l’entrada del vaixell en assegurar que este comptava amb “tots els permisos” sent “legal”.

Al llarg de la jornada s’esperen més manifestacions a Sagunt amb la finalitat d’impedir l’arribada d’aquest tipus de vaixells per a “no ser còmplices” de la guerra i és que es tem que el ‘Bahri Abha’ transport en el seu interior blindats LAV-III canadencs i bombes guiades per làser GBU-12 estatunidencs.