Bankia y CaixaBank preparan su fusión para afrotnar la crisis del coronavirus

En ple enfonsament econòmic propiciat per la crisi del coronavirus, les entitats bancàries CaixaBank i Bankia podrien fusionar-se imminentment. Així ho ha donat a saber la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en un comunicat.

En aquest document s’avança que les entitats estan en procés d’estudi de la fusió. No obstant això, la CNMV ha especificat que encara no s’ha arribat a un acord per part de les directives.

L’Estat, principal accionista de Bankia després del rescat, baixaria la seua participació en el nou grup. Des del rescat de caixes de l’anterior crisi econòmica, compta amb el 62% de l’entitat madrilenya. No obstant això, aqueix percentatge baixaria considerablement amb la fusió i podria quedar-se per davall del 15%.

Respecte a la directiva, el president de l’entitat seria José Ignacio Goirigolzarri, actual president de Bankia. Al seu costat estaria Guillermo Gortázar, CEO de CaixaBank, qui ocuparia el lloc de conseller delegat. Per tant, l’actual president de CaixaBank, Jordi Gual, no entraria en la nova entitat bancària.

Quant a la seu que s’establiria després de la fusió, València seria la ciutat triada posat que totes dues entitats estan establides en la capital del Túria.

LA NOVA ENTITAT OCUPARIA EL PRIMER LLOC DEL SECTOR

CaixaBank ocupa la tercera posició per volum d’actius a Espanya mentre Bankia és la cinquena del sector. Per això, de fusionar-se en les pròximes setmanes, ambdues protagonitzarien l’operació financera més important dels últims anys. No obstant això, en 2012 ja van tractar de fer aquest pas que finalment no va poder completar-se.

A més, de tirar avant la fusió, la nova entitat passaria a ser la primera d’Espanya en volum d’actius. CaixaBank (355.416) i Bankia (208.468) comptaria amb 563.884 milions d’euros en volum d’actius. Per darrere quedarien el BBVA (365.674), Banc Santander (323.102) i Sabadell (177.305).