Nou
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat este matí les obres de condicionament urbà de la zona del Nou Mestalla, en el barri de Benicalap, la finalitat del qual és aconseguir una notable millora en l’accessibilitat de l’entorn del nou camp de futbol, un augment de la seguretat entorn de les zones escolars, la reducció de la contaminació acústica i la creació d’un nou i atractiu recorregut per als vianants que suposa un element diferenciador dins del barri de Benicalap.

“Estes obres de millora han estat encaminades a generar un espai per als vianants de 300 metres lineals que va des de la plaça de l’Església de Benicalap fins pràcticament el Nou Mestalla. A més de la conversió en zona de vianants i l’ampliació de voreres del carrer Josep Grollo, una altra de les prioritats ha sigut millorar l’accessibilitat en un barri com el de Benicalap amb l’adaptació de 27 passos de vianants i 51 rampes”, ha destacat Gómez en finalitzar el seu recorregut pel barri.

La regidora ha recordat que aquests treballs, per un import de més de 250.000 euros, han sigut a càrrec del València Club de Futbol, amb el qual en el seu moment es va signar una Actuació Territorial Estratègica (LLIGUE). “El nou estadi és una cosa important per a la ciutat, no solament per a este barri, i per això el Nou Mestalla s’ha de fer sí o sí. L’obra no pot quedar parada sine die, cal donar una resposta i una solució”, ha afirmat Gómez, qui ha recordat que el club de futbol encara té pendent el pagament de dues anualitats, per un import aproximat de 180.000 euros, per a continuar millorant l’accessibilitat del barri.

A més, Sandra Gómez ha sigut clara respecte a la data de finalització de les obres de l’estadi i ha assegurat que l’Ajuntament no acceptarà una nova pròrroga pel que el club hauria d’acabar la construcció en 2025. Encara que la renovació del termini de 2015 va marcar que el nou Mestalla s’hauria d’acabar en 2022, Gómez ha assenyalat que saben que això serà impossible per a llavors però sí que serà factible amb la pròrroga prevista de tres anys.