Valencia suspende la Cabalgata de Reyes y presenta un programa paralelo de actividades navideñas

Melchor, Gaspar i Baltasar arribaran a València però amb més secret que mai. Les seues Majestats d’Orient no desfilaran el 5 de gener en la tradicional cavalcada dels Reis Mags. L’Ajuntament ha decidit eliminar aquest esdeveniment per a evitar aglomeracions i frenar l’avanç de la pandèmia.

“Arreplegarem als Reis en tres punts de la ciutat, on ens indiquen ells, i els portarem cap a l’Ajuntament”, ha explicat el responsable de Cultura Festiva, Carlos Galiana. “No sabem el recorregut perquè volem evitar qualsevol tipus d’aglomeració, que ningú els estiga esperant”.

L’alcalde, Joan Ribó, rebrà als Reis Mags en el Saló de Cristall. “Estem estudiant amb protocol de Policia quanta gent cap perquè els puga rebre la fallera major infantil com és tradicional”. La recepció es retransmetrà en directe. A més, es proporcionarà material gràfic “per a deixar constància que els Reis han arribat”.

Al marge de l’arribada dels Reis Mags, l’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats. Un total de 25 punts de València acolliran les propostes nadalenques d’aquestes festes marcades per la pandèmia.

“Ens hem hagut de reinventar”, ha manifestat Galiana. “Expojove s’ha hagut de suspendre per raons òbvies, però no hem volgut deixar passar el Nadal sense activitats per als xiquets”.

LA MISSATGERA REAL RECORRERÀ VALÈNCIA

Així, fins al 5 de gener, la missatgera Catalina i la Bústia Real recorreran una desena d’emplaçaments per a arreplegar les cartes als Reis Mags. Començaran el seu viatge el dissabte dia 26 en la plaça de l’Ajuntament, on estaran entre les 10 i les 14 hores.

El periple conclourà el 5 de gener en la Marina, després d’haver visitat el Parc Central; el carrer Orient; el carrer Alboraia; el carrer Mare de Déu de Lepant de Castellar; la plaça Major de Pinedo; la plaça de la Creu del Canyamelar; la plaça Sant Agustí i la plaça del Poble de Carpesa.

TEATRE, MÀGIA I CONCERTS

A la presència de la missatgera real se suma la programació de ‘Toc toc, el Nadal està en el teu barri’. Aquesta arrancarà el dissabte i s’estendrà fins al 5 de gener per 18 barris i pobles de València.

La campanya comprèn activitats especialment creades per a xiquets i xiquetes. Comptarà amb concerts, espectacles de màgia o teatre. Es faran cada dia en dos llocs diferents, excepte el 31 de desembre i l’1 de gener, de la mà de companyies valencianes.

EL BETLEM DE L’AJUNTAMENT

D’altra banda, el tradicional pesebre del Saló de Cristall, es podrà veure online a través de la web de l’Ajuntament. “El divendres rebem un informe de la Policia Local desaconsellant les visites per la situació de la covid-19”, ha indicat l’edil. El pesebre “ja estava contractat, s’havia fet el concurs”, per la qual cosa s’ha decidit “tenir una versió online, que es faça un enregistrament perquè la gent puga veure tots els detalls”.