Estudien la ubicació dels bol.lards a València

L'Ajuntamenti assegura que es col·locaran segons les necessitats dels serveis d'Emergències.

colocación bolardos

Després dels atemptats de Catalunya, les principals ciutats han començat a planificar millores de seguretat en els carrers, principals vies i àrees de gran afluència turística, seguint el dispositiu antiterrorista recomanat pel Ministeri d’Interior. De fet, l’Ajuntament de València i la Policia Nacional estudien amb detall els llocs de la capital on es col·locaran bol.lards, jardineres i un altre tipus d’obstacles per a evitar atropellaments, després d’una primera reunió i a través de la Subdelegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Tal com asseguren des del propi Consistori, la decisió no correspon a l’Ajuntament, ja que és competència del Cos Nacional de Policia. No obstant açò, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, assegura que s’escoltaran les recomanacions dels experts en seguretat i es col·locaran segons les necessitats dels serveis d’Emergències; tenint en compte, especialment, l’accés d’ambulàncies i vehicles de bombers.

Malgrat les reivindicacions de les associacions de veïns, que consideren aquestes mesures com a urgents, des del Cap i Casal assenyalen que no hi ha un termini fixat, però que és qüestió de dies, ja que hi ha diversos factors que analitzar i que la seua ubicació no dificulte o creu molèsties als ciutadans i al tràfic.