L’1 de juliol ha sigut la data fixat per el Ajuntament de València al club de Mestalla per a lliurar el projecte del nou poliesportiu de Benicalap que està previst construir al costat del nou estadi de Corts Valencianes.

Així ho ha avançat avui la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, després d’una reunió tècnica mantinguda amb responsables del València Cf. “Els he instat que el dia 1 de juliol com a màxim estiga presentat el projecte base i d’execució. És el mínim que necessitem per a poder posar-ho en marxa”, ha anunciat.

Segons Bernabé, la proposta que va donar a conèixer el club el mes d’abril passat sobre el futur poliesportiu de Benimaclet “ja s’ajusta a les necessitats de la ciutat”. No obstant això, l’Ajuntament ha instat a l’equip valencià a donar vida a aqueix avantprojecte.

Des del consistori també han recalcat que la construcció del poliesportiu no té vinculació amb la ATE. L’Actuació Territorial Estratègica està vinculada al trasllat de l’estadi de Mestalla. No obstant això, el desenvolupament de l’espai esportiu públic de Benicalap és “una obligació” a la qual es va comprometre el València CF amb l’Ajuntament per a compensar la utilització del terreny públic per a alçar el nou Mestalla.

Segons ja van avançar, el nou poliesportiu disposarà de piscina; un pavelló per a gimnàstica artística; sala de musculación; i sales de disciplines diverses, entre una altras. Aquest se situarà al costat de l’estadi, concretament a la cantonada de Doctor Nicassio Benlloch i Amics del Corpus. El cost d’obra contemplat per al seu desenvolupament és de 5,7 milions d’euros.

QUÈ PASSA AMB LA ATE DEL VALÈNCIA CF?

El 15 de maig és la data en la qual caducaria la ATE que regula la construcció del nou estadi. A pesar que el club havia sol·licitat ajornar la construcció a mitjan 2024, finalment compta amb una pròrroga de tres mesos. Per tant, serà a la fi d’agost quan acabe.

Altres promeses amb les quals havia de complir el València CF són dos. D’una banda, es va comprometre a iniciar les obres del nou poliesportiu al gener de 2022; per un altre, l’objectiu era derrocar l’actual estadi de Mestalla en 2026 per a construir habitatges. No obstant això, no hi ha hagut cap avanç en els últims mesos pel que es desconeix si logarán complir-se els terminis marcats.