Onze milions d’euros és el que li costa a València el fet de tirar tovalletes al vàter. La labor per a desembossar les canonades de les aigües residuals és cada dia major i és que ja hi ha prop d’un quilòmetre replet amb este residu. Per açò, des del consistori municipal, s’ha llançat la campanya “Les tovalletes sempre al fem”, una iniciativa que hui s’ha presentat per a sensibilitzar sobre esta problemàtica.

L’enfocament d’esta campanya és didàctic i sensibilitzador, però no solament per a aquells que usen tovalletes higièniques. També està destinada per a tots els valencians que llancen qualsevol altre tipus de material als vàters de tota la ciutat.

Utilitzant l’estètica del cinema de terror dels anys 70 com a fil conductor també s’educarà als més xicotets amb diferents accions desenvolupades en els centres escolars.

L’alarma ha saltat a València igual que en les principals ciutats europees on la problemàtica s’ha ratllat de “greu”. I encara que l’Ajuntament ja ha donat els primers passos, la solució només dependrà de les accions i de la conscienciació dels propis ciutadans del Cap i Casal.