AVLO, el nuevo low cost de Renfe
AVLO, el nuevo low cost de Renfe

AVLO serà la nova marca comercial del servei d’alta velocitat low cost de Renfe, que començarà a operar a partir del 6 d’abril de 2020, segons ha anunciat hui el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos.

Ábalos ha visitat, al costat del president de Renfe, Isaïes Táboas, els tallers de Renfe Fabricació i Manteniment, en Villaseca de la Sagra (Toledo), on s’ultima el disseny i la configuració de les primeres unitats dels nous trens low cost de l’operadora.

El nou servei d’alta velocitat de preu reduït començarà a prestar-se inicialment en el corredor Madrid-Zaragoza-Barcelona i, gradualment al llarg de 2020 i 2021, s’estendrà a altres corredors de la resta d’Espanya. El primer tren que entrarà en funcionament serà el 6 d’abril, coincidint amb les vacances de Setmana Santa, i els bitllets, el cost dels quals es desconeix de moment, podran comprar-se a la fi del mes de gener segons ha detallat Ábalos.

D’esta manera, Renfe oferirà un servei de transport ràpid, més econòmic i senzill d’utilitzar, especialment per a facilitar els viatges en grup, de famílies i de gent jove.

Trens amb major capacitat

AVLO es convertirà en el servei d’alta velocitat de Renfe amb major capacitat de viatgers, amb 438 places per tren, un 20% més de places respecte als actuals trens de la sèrie 112. Posteriorment, a mesura que es vaja estenent el nou servei, s’incorporaran els nous trens de la sèrie 106, amb una capacitat encara major, de 581 places per tren.

Actualment, la companyia dissenya l’oferta i la marca comercial, AVLO, sota la qual s’operarà este servei, que incorporarà els valors fonamentals que caracteritzen a Renfe en alta velocitat: seguretat, fiabilitat, puntualitat i intermodalitat.

Este tipus de serveis resulten estratègics per a la companyia en el context de la liberalització del transport de viatgers per ferrocarril que entrarà en vigor a partir de desembre de 2020, i serà el primer pas de Renfe en els anomenats serveis low cost d’alta velocitat.