Cartel de información de tráfico informando sobre las obras en la avenida Peris i Valero de Valencia.
Cartel de información de tráfico informando sobre las obras en la avenida Peris i Valero de Valencia.

La Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua comença hui les obres de instal·lació de les noves canalitzacions d’aigua de l’avinguda Peris i Valero que substituiran les actuals, en funcionament des de l’any 1954.

La nova instal·lació, de 1.550 metres de longitud, millorarà la qualitat del subministrament. A més, suposarà major pressió de l’aigua per als districtes del centre i de l’est de la ciutat.

No obstant això, la instal·lació obligarà a tallar per fases l’avinguda durant un any. Les obres, el cost de les quals supera els tres milions d’euros d’inversió, es realitzaran durant 26 mesos en quatre fases. L’objectiu és minimitzar l’impacte de la canalització sobre el trànsit rodat i la mobilitat del veïnat.

Així, la primera fase transcorrerà des de Jacinto Benavente al carrer Lluís de Santàngel a l’altura de l’avinguda d’Amado Granell. Durant aquesta primera fase, que comença hui, la línia 19 de l’EMT suprimirà la parada de Regne de València-Ciscar. A més, la parada de la línia 14, situada a Escultor Capuz-Lluís Oliag imparell, es trasllada a la vorera de davant.

Mentre duren les obres, el trànsit rodat es desviarà per itineraris alternatius com l’eix Mestre Racional; Matías Perelló; i Centelles. No obstant això, es permetrà el pas per les vies transversals i l’accés dels veïns de l’avinguda.

TANCAMENT DE LA CARRERA DEL RIU

Durant els pròxims tres mesos també romandrà completament tallada la Carrera del Riu, en Pinedo, per obres de la Regidoria del Cicle Integral de l’aigua. La via estarà tallada tant en sentit d’entrada a la ciutat, com a la V-30 i al Saler. Les obres obliguen a desviar el trànsit rodat per la CV-500 encara que es permetrà l’accés a Pinedo dels residents.

Aquestes obres també obligaran al desviament de diverses línies de l’EMT. Així, les línies 14 i 15 circularan fins a la Travessera de Pinedo a la Mar. Les línies 24 i 25 que circulen cap al Palmar i el Perelló hauran de fer-ho per Carrera del Riu, Mossén Cuenca i Camí dels Muntanyars. Per part seua, els autobusos que facen el mateix camí però en sentit d’entrada a Valrncia només tindran parada en la intersecció entre Carrera del Riu i Camí del Tremolar.