pasarelas

L’Ajuntament de València desmunta dos de les cinc passarel·les per als vianants de l’avinguda del Cid. Una operació que s’ha realitzat en la matinada d’ahir per a evitar embossos de tràfic, a l’altura dels carrers Énguera i Santa Cruz de Tenerife, per la qual cosa s’han habilitat passos de vianants provisionals.

El regidor d’urbanisme, Vicent Sarrià, explica que es desmunten per a cosir els barris a un costat i a l’altre de l’avinguda, d’acord amb un nou pas de vianants. A més recorda que aquestes passarel·les no compleixen amb la normativa d’accessibilitat, estan en mal estat de conservació i representen un model de gestió del tràfic que no compleixen la llei d’accessibilitat universal.

Malgrat açò, la retirada ha provocat crítiques d’algunes associacions de veïns, com la del barri de Nou Moles, a causa que consideren que augmentarà el risc d’atropellaments.

Les obres, la inversió de les quals s’eleva a 400.000, permetran connectar millor als veïns dels barris de Nou Moles, Tres Forques, Sosternes, La Fontsanta i la Llum, que fins ara s’havien de comunicar salvant les passarel·les. A més la seua eliminació suposarà un salt de gegant en qüestions d’accessibilitat, doncs eren passos impracticables per a les persones amb mobilitat reduïda.

En els pròxims mesos s’escometrà el desmuntatge de les tres passarel·les restants. Serà una per una i el gruix dels treballs seran de nit, com avui, per a evitar afecció greu al tràfic.