El AVE 'low cost' de Valencia ya tiene fecha de arranque
Un convoy de AVLO en funcionamiento.

El nou AVE ‘low cost’ que connectarà València amb Madrid ja té data definitiva per a la seua posada en marxa. Renfe ha anunciat aquest dilluns que el servei d’alta velocitat AVLO començarà a operar el 21 de febrer. A més, segons el comunicat, els bitllets eixiran a la venda amb preus des dels 7 euros.

El nou servei de trens low cost oferirà sis circulacions diàries: tres per sentit. Així, Renfe oferirà una oferta de 2.200 places cada dia. Dels sis trens diaris, quatre d’ells (dos per sentit) tindran parades a Conca i Requena-Utiel.

DATA DE VENDA I COST DELS BITLLETS

Segons ha detallat Renfe, els bitllets eixiran a la venda aquest dijous 20 de gener. La comercialització serà en una única classe i la venda de bitllets es gestionarà a través d’un sistema dinàmic que oferirà el millor preu disponible a cada moment per al viatge sol·licitat.

El cost dels bitllets serà a partir de 7 euros. Sobre el preu base, el client podrà afegir serveis addicionals com a selecció de plaça; canvis o anul·lacions; i equipatge addicional. El preu base inclourà de manera gratuïta una maleta de cabina i una bossa de mà.

Interior de un vagón de clase turista de AVLO.

Els xiquets menors de 14 anys tindran una tarifa bàsica de 5 euros, sempre que vaja acompanyat de l’emissió d’un bitllet d’adult (amb un màxim de dos bitllets de xiquet per adult). Per a famílies nombroses també hi ha previstos descomptes, del 20% per a les de categoria general i del 50% per a famílies nombroses de categoria especial.

AIXÍ ÉS AVLO, L’AVE LOW COST DE RENFE

Els trens AVLO van arrancar la seua marxa el mes de juny passat entre Madrid i Barcelona. Els viatges respecten les duracions dels AVE originals en aconseguir els 330 km/h. Per això, el trajecte València-Madrid es mantindrà entorn dels 100 minuts de duració.

No obstant això, el canvi substancial radica en les tarifes i les condicions de viatge. Cada comboi ofereix un total de 438 places encara que sense servei de cafeteria. En el seu lloc, els viatgers poden consumir productes d’alimentació usant màquines d’autoservei.

Seients en taula dels trens low cost de Renfe.

Al contrari que el succeït en els viatges habituals de Renfe, en AVLO els bitllets són nominatius i no transferibles. Per tant, una vegada adquirit el bitllet no s’admet el canvi de titularitat d’aquest. Sí que existeix l’opció d’anul·lar-ho per error i sense despeses dins de les dues hores següents a la compra. Una vegada passat aquest termini, únicament es podrà efectuar el canvi o anul·lació de bitllet en aquells en els quals s’haja adquirit el complement de ‘Canvi o Anul·lació’.

També existeix una política d’equipatges més rigorosa. Gratuïtament es pot viatjar amb una bossa o motxilla més una maleta de cabina. A més, es permet que els xiquets viatgen amb cadires o cotxets plegats. Qualsevol altre tipus d’equipatge addicional ha d’abonar-se abans del viatge amb un cost extra.