El AVE 'low cost' de Valencia ya tiene fecha de arranque
Un convoy de AVLO en funcionamiento.

A partir de les pròximes Falles viatjar entre València i Madrid serà més barat que mai en la xarxa ferroviària d’alta velocitat. L’AVE low cost AVLO de Renfe entrarà en funcionament abans d’arrancar les festes falleres.

Així ho anunciava aquest dimecres la ministra de Transports, Raquel Sánchez, en la seua visita a València. Sánchez va mantenir una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el qual va tractar assumptes d’interès comú. Després d’aquesta va avançar que per a la celebració de les pròximes Falles estarà en servei entre Madrid i València l’alta velocitat assequible de Renfe.

Al marge de AVLO, hi haurà més trens low cost en 2022. Per a la pròxima primavera està previst que comence a operar Ouigo, la companyia francesa que ja presta servei entre Madrid i Barcelona. A més, en el segon semestre es preveu l’arribada de Ilsa, el consorci format pels accionistes de l’aerolínia espanyola Air Nostrum.

Interior d’un vagó de classe turista d’AVLO.

AIXÍ ÉS AVLO, L’AVE LOW COST DE RENFE

Els trens AVLO van arrancar la seua marxa el mes de juny passat entre Madrid i Barcelona. Els viatges respecten les duracions dels AVE originals en aconseguir els 330 km/h. Per això, el trajecte València-Madrid es mantindrà entorn dels 100 minuts de duració.

No obstant això, el canvi substancial radica en les tarifes i les condicions de viatge. Cada comboi ofereix un total de 438 places encara que sense servei de cafeteria. En el seu lloc, els viatgers poden consumir productes d’alimentació usant màquines d’autoservei.

Respecte als preus, encara no s’han publicat les tarifes oficials per als viatges de València. En el cas de la línia Madrid-Barcelona, els preus d’eixida parteixen dels 7 euros per trajecte fins a aconseguir els 65 euros.

Seients en taula dels trens low cost de Renfe.

Al contrari que el succeït en els viatges habituals de Renfe, en AVLO els bitllets són nominatius i no transferibles. Per tant, una vegada adquirit el bitllet no s’admet el canvi de titularitat d’aquest. Sí que existeix l’opció d’anul·lar-ho per error i sense despeses dins de les dos hores següents a la compra. Una vegada passat aquest termini, únicament es podrà efectuar el Canvi o Anul·lació de bitllet en aquells en els quals s’haja adquirit el complement de ‘Canvi o Anul·lació’.

També existeix una política d’equipatges més rigorosa. Gratuïtament es pot viatjar amb una bossa o motxilla més una maleta de cabina. A més, es permet que els xiquets viatgen amb cadires o cotxets plegats. Qualsevol altre tipus d’equipatge addicional ha d’abonar-se abans del viatge amb un cost extra.