La EMT condenada a pagar 61.000 euros a una pasajera
El dia 22 de setembre la ciutat de València celebrarà el dia sense cotxes. Emmarcat en la Setmana Europea de la Mobilitat, els veïns podran desplaçar-se gratuïtament en els autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) des de les 3 hores de la matinada del dia 22 fins a les 3 hores de la matinada del dia 23.

La celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat comença el divendres 16 de setembre. Al llarg del mes un concurs, una festa infantil, un concert, una marxa ciclista i una campanya de conscienciació protagonitzada per xiquets i xiquetes són algunes de les activitats.

El regidor de mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha recordat que “la Setmana Europea de la Mobilitat va ser llançada per la Comissió Europea perquè les ciutats celebren activitats i facen un balanç de totes les activitats que s’han fet durant tot l’any”. Grezzi ha assegurat que “des de fa set anys, ja estem treballant a fer moltes activitats i moltes accions”.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

La primera de les activitats tindrà lloc dins d’una setmana. El divendres 16 a les 19 hores la plaça del Mercat serà l’escenari d’un concurs de preguntes sobre mobilitat organitzat i presentat per l’escriptor Joanjo García. 200 persones, organitzades en 20 equips de 10 integrants podran participar després de inscripció prèvia. Obert a la ciutadania es repartiran premis als participants.

El dissabte 17 de setembre se celebrarà en la plaça de la Reina una gran festa infantil. Des de les 10 hores hi haurà teatre musical, titelles, contacontes i actuacions musicals. A més, a partir de les dotze, l’artista Dani Miquel presentarà el seu espectacle “Desfem”. Aquest projecte musical i teatral intenta conscienciar a xicotets i majors sobre la necessitat de voler i cuidar el medi ambient.

El diumenge 18, a les 19.30 hores, hi haurà un concert de la Unió Musical del Centre Històric i l’Escola Municipal de Tabal, Dolçaina i Danses de Cullera. En la plaça de la Reina i sota la direcció de Vicente Gavarda s’interpretarà un programa centrat en la música de les festes valencianes i els compositors valencians.

La següent setmana, el dijous 22 els viatges en EMT València seran gratuïts durant tota la jornada i el dissabte 24 tindrà lloc el programa ”Pedalant amb dones de ciència”. Una marxa ciclista organitzada per les Naus i la Universitat Politècnica es desplaçarà pels murals de la ciutat que retraten a les dones que han treballat en el camp de la ciència i la investigació.

LA CIUTAT DE LES XIQUETES I ELS XIQUETS DE TONUCCI

Des del dilluns 19 al divendres 30 de setembre es posarà en marxa el projecte pedagògic “La ciutat de les xiquetes i els xiquets”. Així, alumnes del primària cercaren conscienciar a la població sobre la importància de disposar d’un espai públic segur i de qualitat. El projecte, formulat pel pedagog italià Francesco Tonucci, vol promoure una ciutat vista des dels ulls dels més xicotets. Els alumnes participants recorreran els carrers i posaran “multes morals”.  Vehicles que transgredisquen les ordenances, envaïsquen les voreres o els passos de vianants seran els principals objectius.