MAPA DEL CORONAVIRUS | Estos son barrios más afectados de Valencia

Un total de 74 equips de desinfecció són els responsables de netejar els carrers de València de coronavirus. No obstant això, no tots els barris compten amb la mateixa incidència de neteja. Aquesta varia segons la presència de la COVID-19 en les aigües residuals de la zona.

Ara el Ajuntament de València ha anunciat una reorganització del servei de Gestió de Residus. L’objectiu és incidir en els barris i pobles valencians més afectats per la presència de coronavirus. Per a aquesta reorganització, el consistori s’ha basat en l’estudi que realitza la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua.

Segons les últimes dades, són tres els barris de València que mostren una major presència del virus en les seues aigües. Per això l’Ajuntament ha destinat més operaris de desinfecció a Ciutat Vella, que passa de tres a set; Campanar, que incrementa de tres a cinc equips, i Pobles del Sud, que també es reforça, de dos a sis operaris.

Aumenta la desinfección de tres barrios de Valencia por el crecimiento del coronavirus
Plànol de València amb els districtes amb major incidència de COVID-19 en les aigües residuals.

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha recordat que aquest servei compta amb un pressupost mensual de 244.605 euros. Després del tancament de les zones de jocs infantils, els 74 equips de desinfecció han pogut reorganitzar el seu treball. Així, ara poden incidir més en la neteja de mobiliari urbà com a contenidors, papereres, bancs i baranes de la ciutat.

“Estem contribuint al treball de les autoritats sanitàries competents per a controlar els contagis”, ha assenyalat Campillo. A més, el regidor ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana per a continuar complint amb les mesures d’autoprotecció front la COVID-19: higiene personal, distància social i màscara obligatòria.