El auge del coronavirus pone en riesgo el avance de la desescalada
Una patrulla de la Policía Local de Valencia controla el paseo de la Malvarrosa.

El coronavirus ha tornat a ressorgir en la Comunitat Valenciana. L’autonomia ha arrancat la setmana amb prop d’un miler de nous contagis, la xifra més alta des del passat 20 de febrer quan la Conselleria de Sanitat va notificar 1.155 casos.

Els 965 nous positius del dilluns han disparat la incidència acumulada. La Comunitat ha deixat d’estar en “risc baix” i ha passat a “risc mitjà”. El nivell d’alerta creix i és que actualment són 75 casos per cada 100.000 habitants. La nova xifra és ja la incidència acumulada més alta del trimestre. A més, s’ha deixat de ser l’autonomia amb millors dades d’Espanya, lloc que ara ocupa Castella-la Manxa amb una IA de 48 casos.

Segons ha avançat Sanitat, la majoria de nous casos corresponen als joves. El 52% dels contagiats són persones de 15 a 29 anys: un 29% el grup de 20 a 29 anys i un 23% els adolescents de 15 a 19 anys. El 13% dels casos es donen entre persones de 30 a 39 anys; mentre que el 14% correspon a la franja dels 40 a 49.

Les xifres evidencien l’efectivitat de les vacunes perquè els nous contagis coincideixen entre els grups que no han sigut immunitzats. Per a evitar aquestes xifres, la Generalitat pretén batre un nou rècord de vacunació aquesta setmana. L’objectiu és poder accelerar la immunització dels treintañeros per a passar pròximament a la dels universitaris i adolescents.

EL CORONAVIRUS POSA EN ESCAC LA DESESCALADA

L’auge del coronavirus suposa ara una amenaça per a la desescalada. Aquest dimecres a mitjanit acaba el decret que regeix la nova normalitat de la Comunitat Valenciana. El dijous, coincidint amb l’inici del mes de juliol, anava a suposar un nou pas en la lluita contra la pandèmia. No obstant això, les noves dades poden implicar una reculada.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presideix hui la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19. Aquesta s’ha convocat a les 12.30 hores i d’ella dependran les noves mesures. Una vegada concloga, Puig compareixerà davant els mitjans per a anunciar les restriccions que entraran en vigor. Aquesta compareixença podrà seguir-se per ‘streaming’ en la web de 7 Televalencia.