Aterriza un cuarto avión procedente de China con 65 toneladas de material sanitario
Aterriza un cuarto avión procedente de China con 65 toneladas de material sanitario

El quart avió amb material sanitari noliejat per la Generalitat ha aterrat aquest dilluns a València. L’aeroport de Manises ha rebut al migdia a l’Antonov A124. El vol procedent de Shenzhen (Xina) ha arribat a les 13.30 hores amb 65 tones de material de protecció sanitària.

En ell hi ha 568.000 màscares quirúrgiques, 994.450 guants, 216.860 EPIs (equips de protecció individual) i 60.000 ulleres de protecció. Així ho havia avançat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant la roda de premsa sobre l’avanç del coronavirus.

A més, aquest no serà l’únic material que arribe aquesta setmana. Barceló ja ha avançat que durant els pròxims dies arribaran respiradors i altres materials sanitaris. Tots ells aniran destinats als hospitals valencians i a les residències de persones majors.

PUIG CRIDA A ALÇAR LA VEU DAVANT “LA MAJOR EMERGÈNCIA DES DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, sol·licita en la carta que ha enviat als presidents de les 329 regions europees que alcen la seua veu davant la UE enfront de “la major emergència des de la Segona Guerra Mundial”. També flama al fet que donen suport a “l’impuls d’un Pla Marshall europeu que ajude a reflotar les economies europees més danyades per les conseqüències de la Covid-19″.

En les missives enviades pel cap del Consell, Puig afirma que les regions no poden “romandre impassibles davant la gravetat de l’emergència sanitària“. “Aquestes setmanes estan convivint amb la mort, la malaltia, el dolor i unes ombrívoles perspectives de futur. Davant això, només cap una postura vàlida: no ser indiferents. Aqueixes tres paraules haurien de bastar per a que Europa pose en marxa un Pla Marshall comunitari per a la reconstrucció de totes les regions afectades. Un pla que garantisca l’estabilitat i la prosperitat dels seus ciutadans”, subratlla Puig en la seua carta.