Así son los 'cojines berlineses', el último invento de Grezzi para ralentizar el tráfico
Carlos Mundina

Els vehicles de València compten des d’aquesta setmana amb un nou obstacle per a la circulació. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha instal·lat els denominats “coixins berlinesos” en el pont de les Glòries Valencianes, és a dir, el pont que connecta l’avinguda Pio XII amb la Gran Via Fernando el Catòlic.

Els coixins berlinesos són uns guals que serveixen per a alentir el trànsit de la via. Aquests s’han col·locat en el carril dret d’entrada a València, una via per la qual circulen tant vehicles públics com privats.

La instal·lació ja ha alçat crítiques. Des de l’oposició de l’Ajuntament de València s’ha ratllat el moviment de Grezzi com un “despropòsit”. El regidor popular Carlos Mundina ha explicat que els badenes “són una mesura poc eficaç”. “No estan garantint la seguretat. La tendència de molts usuaris d’aquesta via és esquivar-los”, ha assenyalat.

Els populars insisteixen a reclamar que “Grezzi deixe de prendre decisions sobre seguretat viària a València”. A més, han ressaltat que “qualsevol nova mesura que s’adopte sobre aquest tema hauria d’estar avalada pels tècnics i per informes de la Policia Local i  dels serveis d’emergències”.

ALERTEN DE LA PERILLOSITAT DELS COIXINS BERLINESOS

Mundina ha recordat que aquests coixins berlinesos ja es van instal·lar en la CV-500. En aqueix cas, Obres Públiques va haver de retirar-los “pel risc” que comportaven per als conductors i usuaris.

“En la CV-500 es van haver de retirar per a evitar riscos. Malgrat això, Grezzi ha decidit instal·lar-los per a en teoria protegir als ciclistes que s’atrevisquen a utilitzar el carril bici des del començament de Fernando el Catòlic“.

Respecte a aquest carril bici, des del PP ja s’ha denunciat l’incompliment de les mesures. El carril ha quedat més estret que el dictat per la normativa de circulació suposant un risc per als ciclistes que el travessen compartint espai amb autobusos i taxis.