El nou barri valencià comptarà amb 2.328 habitatges de les quals un 35% seran de protecció pública i si sumem les de la propietat municipal donen un total de 44% d’habitatges d’aquest tipus. A més, disposarà de 12 zones residencials amb zones verdes i equipaments educatius i esportius, com un col·legi, un institut i una zona esportiva.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat les obres de la nova zona residencial de la Font de Sant Lluís que ja han començat. Aquestes obres preveuen la construcció d’un total de 24.681 m2 dedicats a l’ús residencial, 65.000 m2 de zones verdes i 59.016 m2 d’equipaments esportius i educatius.

Sandra Gómez visita les obres del futur barri en Font Sant Lluís

Sandra Gómez ha indicat que “L’objectiu és que el nou barri de la Font de Sant Lluís siga el gran parc d’habitatge públic de la ciutat” així com també, preveuen des de l’Ajuntament de València esperen que es convertisca dins de tres anys en un dels nous barris amb més serveis i oportunitats de la ciutat.

Accés millorat

S’optimitzarà l’accés d’aquesta zona a la ciutat mitjançant desdoblament del pont de Malilla, la solució als accessos al Sector des de la V30 i la V31 i la construcció de 3 quilòmetres de carril bici que connectaran amb Malilla.

Projecte d’iniciativa privada amb col·laboració municipal

Aquest projecte parteix d’una iniciativa privada que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, d’aquesta manera s’ha cercat segons la vicealcaldessa “la màxima optimització dels recursos, reutilitzant els enderrocs de les demolicions per a la nova construcció, així com procedint al soterrament de l’entramat elèctric amb la finalitat de millorar el paisatge urbà i procedir a alçar les edificacions”.