El plan del Gobierno para Navidad se hace público y avanza las nuevas restricciones
Imagen de archivo de la Cabalgata de Reyes de Valencia.

La ciutat de València es prepara per a rebre als Reis Mags d’Orient. Després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia, aquest Nadal Melchor, Gaspar i Baltasar sí que recorreran els carrers de la ciutat.

El pròxim 5 de gener la tradicional cavalcada tornarà al seu recorregut habitual. El festeig real partirà de l’Albereda per a travessar Navarro Reverter, el carrer de la Pau i Sant Vicent abans d’acomiadar-se en la Plaça de l’Ajuntament on els Reis Mags pujaran al balcó i donaran un discurs per als més xicotets.

A més, aquest Nadal el nombre de carrosses es veurà reduït segons ha anunciat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana. La cavalcada de 2022 comptarà amb 30 elements diferents en eliminar les carrosses d’entitats particulars.

“Serà una mica més curta que en anteriors edicions perquè hem reduït el nombre d’entitats participants perquè la gent passe menys temps al carrer. A més s’han suprimit les cadires“, ha avançat el regidor. L’objectiu és reduir la duració de la desfilada i evitar prolongar l’afluència massiva de xiquets i majors en les vies.

A pesar que la intenció del Ajuntament de València és celebrar la cavalcada dels Reis Mags, tot dependrà finalment de les autoritats sanitàries. De moment la sisena ona segueix en augment i el nombre de contagis s’ha disparat a la ciutat. Davant aquesta situació, ja s’ha suspès la festa de Nit de cap d’any en la plaça consistorial i la Sant Silvestre.

VALÈNCIA LLIURARÀ TOTES LES CARTES ALS REIS MAGS

Al marge dels Reis Mags, els xiquets valencians també tindran l’oportunitat d’enviar-los les cartes amb els seus regals. Una altra de les activitats programades per l’Ajuntament és la Missatgera Caterina.

Aquest Nadal, la missatgera d’Orient recorrerà fins a 10 punts de València i els seus voltants. Els xiquets podran lliurar les seues cartes nadalenques en horari de 10.30 a 13.30 hores. De moment s’està a l’espera de conèixer quines seran les ubicacions de Caterina.