El període de rebaixes conforma des de fa anys una de les principals campanyes de contractació en el nostre país, tant a l’hivern com a l’estiu. En esta època, l’increment del consum motivat per les atractives ofertes que ofereixen les diferents empreses es tradueix en un creixement notable de la demanda de treballadors temporals per a fer front a aqueixes necessitats de producció i venda. En aquest context, Adecco preveu que la campanya de rebaixes d’estiu d’enguany genere 179.875 contractes, la qual cosa suposa un increment interanual del 9%.

De nou, seran els sectors vinculats al consum els que més llocs de treball generen en aquesta campanya: distribució i retail, comerç i logística i transport (este últim espentat per l’auge de l’i-commerce). Aquests, al seu torn, faran créixer la demanda en els subsectores d’alta perfumeria, cosmètica, electrònica, juguetería, alimentació, imatge i so, etc. Entre ells, destaca el sector tèxtil, les vendes del qual es disparen en les rebaixes, doncs moltes persones aprofiten els descomptes per a adquirir roba i complements de la temporada.

Enguany, a més, l’entrada tardana de les altes temperatures ha propiciat un lleuger descens en les vendes durant el mes de juny que, previsiblement, s’equilibrarà amb un major increment de les vendes durant la campanya de rebaixes.

Per àrees, seran la d’atenció al client i força de vendes la que més contractacions realitze, sent el perfil comercial – promotors, hostesses d’imatge, teleoperadores o depenents – el més cercat en aquesta pròxima campanya.

rebajas

Rànquing d’ocupació per autonomies

Com ja és costum, Catalunya liderarà la creació d’ocupació en la campanya de rebaixes d’este estiu. Els seus 35.210 noves ocupacions la situen al capdavant en contractació. Li segueixen la Comunitat de Madrid, que signarà prop de 23.750 contractes en aquest període, i Andalusia, que generarà 21.340 ocupacions.

També en el TOP5 de comunitats autònomes amb major potencial en rebaixes es troben la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana, encara que ja per sota dels 20.000 ocupacions: 19.850 i 18.750, respectivament.

Estes cinc autonomies sumen dos terços del total de contractes que es realitzaran en la campanya de rebaixes, la qual cosa demostra, una vegada més, la gran concentració territorial que té lloc en els principals períodes de contractació.