fallas

La celebració de les Falles 2021 és un dels temes més comentats per la ciutadania valenciana. Fins al moment, Sanitat havia revelat la data triada: setembre 2021. A això s’ha afegit que els dies triats són de l’1 al 5 d’aquest mes. No obstant això, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha explicat aquest dilluns que la festa es celebrarà sempre i quan els valencians esten immunitzats.

Pero, les Falles 2021 no solament es celebraran en València. Molts municipis han anat confirmant al llarg d’aquests dies la celebració de les seues respectives festes josefinas. Cal recordar que la Generalitat permet celebrar les Falles 2021 des de l’1 de setembre fins al 31 de desembre, atorgant total llibertat en l’elecció de dates als ajuntaments.

CALENDARI DE LES FALLES 2021

Per això, ací us deixem el calendari de les Falles 2021 en els municipis de la Comunitat Valenciana:

De l’1 al 5 de setembre, se celebraran a València, Xirivella, Quart de Poblet, Mislata, Burjassot, Aldaia, Tavernes de la Valldigna, Alzira, Sagunt, Riba-Roja, Catarroja, Gandia, Torrent, Albal, Enguera, L’Eliana i Montcada.

Del 8 al 12 de setembre, les festes josefinas tindran lloc a Paterna i Godelleta.

Del 16 al 19 de setembre, Turis realitzarà la seua festa fallera.

De l’1 al 3 d’octubre, a Onil tindran lloc les Falles.

Del 8 al 12 d’octubre, se celebraran a Sueca, Borriana, Alaquás, Benicarló, Utiel i Picanya.

No obstant això, moltes localitats han decidit no plantar en 2021 i esperar-se a les Falles 2022. En aquest cas, Algemesí, Alfafar, Alboraia, Benaguasil, Benetússer, Elda i Manises. Encara queden moltes poblacions per decidir el futur de les seues festes josefinas. En canvi, l’espectre faller a la tardor va agafant una estructura sòlida. Encara així, cal destacar que la celebració de les Falles depèn de la situació sanitària.