Nosaltres som el producte quan ens instal·lem una app gratuïta

És necessari ser conscients del que autoritzem en internet ja que l'objectiu de les empreses és traure rèdit de l'app gratuïta que ens ofereixen

Encara que vivim en un món físic, en la nostra butxaca portem un aparell que ens converteix en ciutadans digitals. El mòbil s’ha convertit en un assistent en el nostre dia a dia però a vegades desconeixem els risc que comporta el seu ús.

Protegir-se contra els riscos del món digital en el qual també vivim és el que es coneix com ciberseguretat, un concepte que per a molts ciutadans és desconegut.

Per a evitar ser espiats o que ens roben les nostres dades hem de ser conscients del que autoritzem en internet. Per exemple, no podem acceptar sense llegir totes les clausulas a les quals ens comprometem quan ens instal·lem una aplicació gratuïta. És en aquest àmbit en el qual hem de ser més previnguts ja que si l’aplicació és gratis nosaltres somo el producte per a la companyia que l’ha creat i, per tant, voldrà traure rèdit d’aqueix servei que ens ofereix sense cap mena de cost.

Com a conclusió podem dir que, tant en el món físic com en el digital, el sentit comú és el que ens ha de guiar.