Un altre any més i seguint l’acurat protocol, la Real Senyera ha baixat del balcó de l’Ajuntament de València. Una vegada en el sòl, entre crits per la unitat i aplaudiments a l’himne regional, ha donat començament l’esperada Processó Cívica, encapçalada per la portadora d’enguany: Sandra Gómez, primera tinent d’alcalde i portaveu socialista a l’Ajuntament de València, qui ha reiterat que “és un dia per a no oblidar en tota la vida”, a nivell personal. I per a la Comunitat, “un dia de reivindicació i d’unitat”.

La bandera ha arribat al Parterre, on ha tingut lloc la tradicional ofrena de flors de l’autoritats davant l’estàtua eqüestre del rei Jaume. I ha sigut, passada la una del migdia, quan la Real Senyera pujava de nou al balcó del Cap i Casal i una gran mascletà ha posat el colofó final amb un gran espectacle pirotècnic.

Un acte carregat d’emoció i del que valencians de tots els punts de la Comunitat Valenciana han volgut ser testimonis. De fet, milers de persones han aplaudit a la Real Senyera durant la processó cívica d’aquest 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Tampoc han faltat alguns crits de “fóra!” als dirigents polítics durant part del recorregut pels carrers de València.