ORA

Els vehicles 100% elèctrics quedaran exempts del pagament de l’ORA que, segons l’Ordenança reguladora d’aparcament, la ciutadania abona per a estacionar en la zona habilitada per a tal ús en la via pública (zona blava).

Així ho ha anunciat el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, després de donar compte que l’Ajuntament ha iniciat els tràmits perquè esta mesura s’aplique durant els dos pròxims anys, amb caràcter prorrogable «i en el marc d’impulsar l’ús de vehicles no contaminants».

En paraules del regidor Vilar, «des de l’Ajuntament de València continuem implementant estímuls perquè l’ús de vehicles no contaminants siga cada vegada major a la ciutat».

De fet, i amb la mateixa intenció, l’Ajuntament també inicia els tràmits perquè els vehicles no contaminants que aparquen en la zona taronja, destinada als residents, també puguen estacionar sense cap abonament, gratuïtament.

El regidor ha recordat que la matriculació de vehicles híbrids de gas liquat i elèctrics purs s’ha incrementat. La xifra ha crescut dels 585 vehicles d’estes característiques matriculats al 2017, a 886 en 2018 i fins els 1.318 mitjans de transport no contaminats de 2019. Actualment, ha concretat, el 30% d’estos vehicles són elèctrics purs.