La vacunación contra la gripe y la COVID se adelanta para determinados grupos
Una niña del CEIP Eusebio Sempere de Alacant recibe la vacunación contra el coronavirus.

Tot el personal educatiu valencià rebrà la tercera dosi de la vacuna anticovid abans de tornar a les aules. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l’arrencada d’aquesta nova fase de la vacunació que arriba en la recta final de l’any. Amb ella se cerca frenar els contagis en l’àmbit escolar i pal·liar els efectes de la sisena ona.

Així, tots els professionals d’Infantil, Primària i Secundària de la Comunitat Valenciana rebran la dosi de reforç en les pròximes dos setmanes. L’objectiu és tornar a les aules el 10 de gener amb tot aquest sector, que en el seu moment va rebre Astrazeneca, immunitzat.

A més, Puig també ha anunciat una altra novetat respecte a la campanya de vacunació. La Comunitat Valenciana reforçarà en les pròximes jornades l’administració de la tercera dosi per a concloure 2021 amb tots els majors de 60 anys vacunats.

El líder del Consell ha reconegut que «vivim un moment molt complex«. Per això, ha insistit en la necessitat d’intensificar la protecció de la salut accelerant al màxim la vacunació. L’objectiu d’això és «evitar una doble saturació: la saturació hospitalària i la saturació emocional» de la ciutadania».

AIXÍ AVANÇA LA VACUNACIÓ DE LA TERCERA DOSI

Segons els dades del Ministeri de Sanitat, fins ara hi ha 1.183.848 valencians vacunats amb la tercera dosi. Es tracta de la xifra més alta d’Espanya seguida per Galícia (1.181.452) i Andalusia (1.760.813).

Per grups d’edat, el 86,78% dels majors de 70 anys ja l’han rebuda. A aquests els segueixen els ciutadans de 60-69 anys (56,00%); els de 50-59 (15,51%); i els de 40-49 anys que en la seua majoria van ser vacunats amb Janssen (10,94%). De fet, Sanitat aporta una dada en referència als immunitzats amb aquest laboratori i és que el 64,61% de persones que van rebre aquesta dosi ja han sigut vacunats amb la de reforç.