cabalgata del año nuevo chino en Valencia
Imagen de archivo de la Cabalgata del Año Nuevo Chino en Valencia.

Mentres quasi tothom ja ha donat la benvinguda a l’Any Nou, encara hi ha cultures com la xinesa que no han celebrat l’obertura del nou curs. Si el calendari gregorià ha donat pas al 2020, l’Any Nou Xinès festejarà pròximament l’entrada en el 4718: Any de la Rata, un cicle que la cultura asiàtica relaciona amb l’eliminació de les males energies per a donar pas a unes més renovades i positives.

Els valencians podran sumar-se a esta celebració que tindrà lloc el dissabte 25 de gener, un dia que estarà replet d’actes i on no faltarà la Gran Cavalcada de l’Any Nou Xinès organitzada per l’Associació d’Empresaris Xinesos de Manises amb el suport de l’Ajuntament de València i l’Institut Confucio.

La Plaça de l’Ajuntament durant la celebració de l’Any Nou Xinès 2019.

Este dia, la plaça consistorial serà l’epicentre d’activitats amb concerts de música, balls, classes de taitxí o kung fu, tallers infantils o degustacions de productes xinesos, entre altres. A més, tot això serà de caràcter gratuït i romandrà obert durant tota la jornada en horari de 10 a 21 hores.

El mateix dissabte 25 a les 18.30 hores tindrà lloc la Cavalcada que arrancarà des del carrer Pelayo i recorrerà els cèntrics carrers de València fins a l’Ajuntament on es dispararà un castell de focs artificials al seu tancament previst entre les 20-20.30 hores.

Cavalcada de l’Any Nou Xinès 2019 al seu pas pel carrer Xàtiva.

SIGNIFICAT DE L’ANY DE LA RATA

Per a la cultura xinesa, celebrar l’any de la rata suposa entrar en un any de canvis radicals però sempre positius on establir nous compromisos personals o laborals.

La rata és a més sinònim d’estabilitat i amor, una oportunitat que molts aprofitaran en benefici de la seua vida sentimental. No obstant això, avisen que l’eficiència de la rata suposarà posar-se a prova amb diferents obstacles pel que serà important saber gestionar el temps i manejar amb responsabilitat les situacions d’estrès.

Resultado de imagen de año de la rata"Eixa eficiència també beneficiarà en l’àmbit laboral on serà un bon moment per a iniciar nous reptes i projectes amb els quals millorar la situació financera personal.

Tots els nascuts sota el signe de la rata (1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008) podran beneficiar-se del seu any. Estes són persona sàvies a les quals els agrada envoltar-se de familiars i amics, als qui ajuden en les seues tasques i problemes diaris. Bones treballadores, estalviadors i bons administradors de la seua economia.