Els animals del Bioparc combaten la calor amb gelats i sorbets

L'equip de cuidadors oferixen durant l'estiu gelats de fruites, verdures, carn o peix, específics en funció de cada espècie animal.

helados

Estos dies d’estiu i altes temperatures exigixen actuacions particulars per a pal·liar-les i en Bioparc València l’equip tècnic ha posat en marxa accions concretes per a les diferents espècies amb l’objectiu d’afavorir el benestar animal. Així els oferixen, dins dels seus enriquiments ambientals, rics sorbets, sucs o gelats de fruites, verdures, carns, muesli o iogurts que estimulen i refresquen als habitants del parc.

Estos suculents gelats es col·loquen en els recintes exteriors com a elements “nous”, sorpreses molt atractives per als animals, que activen així la seua curiositat i els comportaments propis de cada espècie.

Per als grans primats, goril·les i ximpanzés, sorbets de muesli i fruites penjats amb cordes de les branques dels arbres o iogurts congelats amagats; per als elefants grans poals de gel que ocultaven apetitoses verdures i fruites; els lleons blocs d’aigua congelats amb carn que han trobat sobre l’herba o a la part alta d’un arbre; els suricatos “mini-pols” de tenebrios o cucs de la farina i carn picada; i els lèmurs deliciosos granissats i gelats de làctics amb panses. Tot un festival d’estiu, naturalesa i sabor que mostra estampes de diversió i activitat animal.

Bioparc en cada època de l’any adapta els seus protocols alimentosos a les necessitats de cada tipus i espècie animal, ja que l’objectiu de l’equip tècnic és garantir el benestar dels animals. Així, al marge de la cura veterinària, és necessari pal·liar la calor i implementar disposicions específiques com a part de l’enriquiment ambiental.

Altres mesures per a combatre la calor

Dins d’estes actuacions d’estiu per a mitigar l’excessiva calor, en Bioparc València es refresquen les instal·lacions amb el subministrament d’una pluja fina diverses vegades al dia que agraeixen els habitants de la sabana i el bosc equatorial, “dutxes” especials per a elefants o rinoceronts i la creació de tolls de fang on els encanta revolcarse.

Els recintes compten amb zones ombrejades naturalment i pràcticament totes les espècies recorren a els capbussons o banys en els rius, llacs o tolles que tenen tots els hàbitats. És característica del parc l’estampa dels elefants gaudint d’un bany sota la cascada o als búfalos rojos i potamóqueros compartint la ria en el clar del bosc.