Creix l’angoixa dels pares de Nathaly mentre la busquen a Perú

La jove valenciana d'origen equatorià va desapareixer al país sud-americà mentre estava de vacances

Nathaly

Les tasques de cerca de Nathaly Salazar, la jove valenciana d’origen equatorià que es va desaparèixer a Perú, continuen. Després que els pares la noia de 28 anys que es trobava al país sud-americà de vacances denunciessin que havien perdut el rastre de la seva filla a la ciutat de Cuzco davant la Policia Nacional, són els agents peruans els que s’estan encarregant de pentinar la zona per trobar qualsevol indici sobre el parador de Nathaly.

“Anem a continuar la cerca, ja que encara no tenim indicis, amb l’ajuda de la unitat especials”, han assegurat els responsables de la recerca i que van arribar en camionetes policials fins a Moray, una zona arqueològica situada a 57 quilòmetres al nord-oest de la ciutat del Cuzco, i van recórrer el lloc acompanyats per gossos especialment entrenats.

Per la seva banda, el cap de la Policia de Turisme del Cuzco, Pedro Pérez, va assenyalar als periodistes que van rebre el reporti de la desaparició de Salazar, de 28 anys, divendres passat, presentat per l’administrador de l’hostal on s’allotjava la jove. “Davant això la unitat especialitzada es ve abocant a les diligències pertinents que permetin situar a aquesta turista”, va indicar abans de dir que fins al moment solament tenen “la seguretat que va sortir en hores del matí del 2 de gener amb direcció a Moray”.

La Policia ja va recopilar els vídeos de vigilància en el Pariwana Hostel, de la ciutat de Cuzco, on es va allotjar sola el passat 28 de desembre, i també va revisar, en presència d’un representant de l’ambaixada d’Espanya a Perú, les seves pertinences a l’habitació que ocupava, segons va indicar a Efe un encarregat de l’establiment.

La família de Nathaly és originària d’Equador encara que resideix a València des de fa quinze anys, per la qual cosa el Consolat General d’Espanya a Lima fa un seguiment del cas des que va tenir coneixement de la seva desaparició.