Fa ja 50 dies que els okupes van prendre les instal·lacions del col·legi major Lluis Vives, propietat de la Universitat de València i que porta 5 anys en desús. Des d’aqueix primer dia, els ocupants porten vivint en l’edifici, de manera quasi impune fins a aquesta setmana quan la Universitat els va donar un termini de 24 hores per a abandonar l’edifici pacíficament o en cas contrari el jutjat prendria cartes en l’assumpte. Per a l’advocat AndrésGoerlich, la Universitat hauria de retornar-li l’esplendor al col·legi, ja que va ser una institució de molta rellevància en la ciutat i atorgar-li l’ús cultural que sempre ha tingut.

Davant una possible reunió amb el moviment Okupa, el lletrat ha de clar que amb la il·legalitat no es pot negociar encara que hi haja cert marge, però la llei ha d’estar per a fer-la complir.

L’advocat s’ha mostrat preocupat pel moviment okupa. Ciutats com Madrid o Barcelona ja han presentat episodis d’aquestes mateixes característiques i **Goerlich tem que açò es contagie i que València tinga “un estigma més de la qual penedir-se com la corrupció”.

Els okupes del Lluis Vives tens les hores explicades. La Universitat vol disposar de les seues propietat, rehabilitar-ho i donar-li un ús per a evitar una altra ocupació.