tortuga

Els quatre amics francesos que van trobar enfront del litoral d’Oriola una tortuga en alta mar i la van poder acostar fins a la costa de Torrevieja han pogut contemplar i gaudir este matí de la millora que, després d’onze dies, ha experimentat l’animal gràcies a les cures que ha rebut en l’Àrea de Recuperació i Conservació Animal (ARCA del Mar) de l’Oceanogràfic de València.

Christine i Patrich Deveyt, Elixabeth Laval i Charlie Dusaucois van rebre emocionats les explicacions dels veterinaris Mónica Valls i Vicente Marque mentres no cessaven de fotografiar a la tortuga, a la qual van batejar amb el nom en castellà de la dona, Christine, qui en resultar-los impossible hissar-la fins a una de les dos embarcacions que tripulaven, la va mantenir agafada durant una hora fins que va ser evacuada fins a la platja.

“La tortuga és bonica”

Després de descobrir a la tortuga quasi oculta per les botelles de plàstic i cordes negres, els amics francesos, molt conscienciats amb el respecte pels animals marins, van contactar amb l’Ajuntament de Torrevieja, que, després d’avisar al 112 i alertar, així, a la Xarxa de Varamientos, va disposar del biòleg Juan Antonio Pujol, per a llevar-li les cordes a l’animal, ja que s’aconsella que només una persona experta ho faça. “Cristina” va arribar a terra en una llitera tirada per una moto nàutica d’una patrulle que va desplaçar la Creu Roja fins a les embarcacions.

Christine Deveyt va explicar que durant una hora va mantenir a la tortuga subjecta de les cordes en les quals s’havia embullat i va expressar la felicitat i plaure que a tots els ha embargat en contemplar-la tan “viva”. Christine es va mostrar admirada del treball que es realitza en l’ARCA del Mar, alhora que animava a tots al fet que actuaren d’igual manera que ells.

“Ens ha alegrat molt tornar a veure-la tan ben i ens ha emocionat comprovar que està tan bé. Ha sigut molt bonic. La tortuga és bonica”.

Un principi de pneumònia

Els veterinaris del centre van insistir que l’actitud d’aquests ciutadans ha salvat la vida del quelonio, que va arribar amb 34 quilos de pes a l’ARCA del Mar, ja que van poder actuar per a guarir-li dels danys rebuts en el palangre fet amb plàstics. “Cristina” ha rebut un tractament d’antibiòtics per al principi de pneumònia per aspiració que patia i en aquest moment ja menja i gens amb total normalitat.

L’ARCA del Mar porta anotats 341 ingressos de tortugues malaltes o malferides, un notable nombre d’intervencions que sobrepassa la mitjana de dotacions d’aquest tipus.