Amb la baixada dels termòmetres i l’alerta per neu en el nord de la Comunitat Valenciana comença a avivar-se l’ambient festiu del Nadal. Molts carrers de València i centres comercials ja han instal·lat les seues llums mancant l’encès oficial pel que només és qüestió de setmanes que la ciutat lluïsca en tota la seua esplendor.

Nuevo Centro és un dels espais que ja ha anunciat la data en la que donarà el tret d’eixida al Nadal: el divendres 22 de novembre. Serà en esta jornada quan les Falleres Majors de València encenguen les llums de la plaça en una vesprada en la qual a més no faltarà la millor música amb l’actuació del grup Bombai.

Respecte a la Plaça de l’Ajuntament encara es desconeix quan tindrà lloc l’encès encara que tot sembla indicar que serà el divendres 29 de novembre seguint el model del passat any, una data que es va triar per coincidir amb la finalitat de setmana de la Marató de València (diumenge 1 de desembre) i aprofitar l’arribada de centenars de visitants. A més, en aquesta ocasió la data també coincidiria amb el Black Friday i l’obertura oficial de les compres nadalenques.

Resultado de imagen de navidad nuevo centro valencia

LLOCS DE CASTANYES I PANOLLES

Un altre element que no mancada en aquestes dates són els llocs de castanyes rostides. Enguany el consistori municipal ha autoritzat més d’una vintena de punts de venda situats en espais històrics com la plaça de la Verge, l’Ajuntament, la plaça de Santa Catalina, el carrer Xàtiva ajunte la Plaça de bous, l’Albereda o l’encreuament de Passeig Russafa amb el carrer Colón.

A més, hi ha altres punts de confluència de persones en els quals també s’instal·laran aquests llocs propis de les festes nadalenques com el carrer Menorca, el Cementeri General o el Pont de les Flors.

“Arriben les castanyes torrades. Amb la baixada de les temperatures, es multipliquen els llocs de venda de castanyes i panolles a la ciutat de València. Al desembre coincidiran fins a 24 punts de venda, en els quals valencians podran degustar aquest fruit tan característic de l’època, amb les festes nadalenques trucant a la porta”, ha declarat la regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud.

Resultado de imagen de navidad nuevo centro valencia

TOT EL QUE ESTÀ PER ARRIBAR

Com és habitual, València s’omplirà d’oci durant les setmanes nadalenques i no faltaran les pistes de gel a l’Ajuntament o Nou Centre, a més del Tren del Nadal que recorrerà els carrers més cèntrics de la ciutat o els clàssics cavallets de dos pisos.

Altres espais d’interès són els mercats ambulants que ompliran de vida les vies públiques de València amb la instal·lació de diferents punts de venda com el Mercat de Nadal que enguany comptarà amb prop d’una trentena de llocs als peus de la Llotja i el Mercat Central.

Del 29 de novembre al 6 de gener romandrà oberta la Fira d’Artesania de Nadal en la Plaça de la Reina amb un total de 27 llocs situats al costat de la Catedral i el Miquelet. L’horari d’obertura serà de 10.30 a 14.00 al matí i de 16.30 a 21.00 a la vesprada, exceptuant el 24 i 31 de desembre on tancarà a la vesprada.

Conforme s’acosten les dates es concretaran tots els altres punts d’oci de la ciutat a més de la instal·lació dels diferents pesebres i arbres que ompliran València de l’autèntic esperit nadalenc.