Les fortes pluges caigudes durant la passada nit i matinada a la comarca valenciana de la Ribera han aconseguit la intensitat de torrencials, amb registres de 481 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores en la localitat d’Alzira que han provocat desbordament de barrancs i talls de carreteres.

El director de les Emergències, José María Ángel junt al alcalde d’Alzira.

Unes 80 trucades són les que ha atès el Centre de Coordinació de durant la passada nit, la majoria d’elles per carreteres i carrers inundats, vehicles bloquejats, i desbordaments de barrancs i llits en les localitats d’Alzira, Algemesí, Benifairo, Simat, Tavernes de la Valldigna i Alginet.

Alzira és el municipi més perjudicat en aquesta última tempesta ja que el barranc de la Murta s’ha desbordat el que obligat a tallar la carretera CV-505 que condueix a Albalat entre Alzira i Algemesí.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, des de primera hora de la passada nit, s’han acumulat 176 litres per metre quadrat a Alzira, encara que la major intensitat s’ha registrat entre les 2 i les 3.30 hores amb 102 litres per metre quadrat. En aquest mateix període s’han acumulat 128 litres a Algemesí i 110 litres a Benifairó de la Valldigna.

Un dels camions de bombers que va acudir a realitzar tasques d’emergència a Alzira.

Per les xifres van més enllà ja que en les últimes 24 hores, a part dels 481 litres d’Alzira, s’han aconseguit els 252 en Benifairo de la Valldigna, els 221 a Tavernes de la Valldigna 221, els 187 en Algemesi i els 157 a Xeraco, totes elles poblacions del sud de la província de València, en La Ribera i la Safor.

La Generalitat Valenciana ha establit la situació d’Emergència a la comarca de la Ribera Alta per les pluges intenses a Catadau, Carlet, Alginet, Algemesí i Alzira. En la resta de les comarques es mantenen els nivells de pre-emergències en la resta de les comarques.

Per inundació de la calçada han quedat tallades també les carreteres CV-50 de Tavernes de la Valldigna a Alzira i La Barraca a l’altura del Portixol.

L’Ajuntament de Carlet ha suspès les classes i les activitat esportives durant la jornada d’avui divendres, ja que ha estat plovent durant tota la nit i la població es troba amb carrers inundats per l’aigua.

A la ciutat de València també ha quedat interrompuda la circulació en el tram nord de la línia 4 del tramvia de Metrovalencia, entre les estacions d’Entroncament a Mas del Rosari, Lloma Llarga, Terramelar i Fira València.

Segons dades de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, en les últimes 4 hores s’han acumulat precipitacions de 75 litres per metre quadrat a Algemesí, 50 litres a el Real de Montroi, 33 litres a Bugarra i 22 litres a Pinet i Xiva, a la província de València, mentre que a Alacant la mediació més destacada ha sigut els 19 litres de la Vall de Gallinera, en el nord de la província. EFE